Gogos™i pufoase de post

Indulceste-ti ziua cu gogosi pufoase de post!

Timp de preparare: indelungat.
Numar de portii: 10-12.
Complexitate: mediu.

Ingrediente
  • 500 g fainaƒ
  • 200-250 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 linguri cu zahar tos
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra vanilat
  • sare
Mod de preparare

1. Intr-un lighenas, amesteca ƒfaina cernuta proaspat cu jumatate de lingurita cu sare, zaharul tos si drojdia uscata.

2. Toarna treptat apa calduta, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si framanta aluatul pana devine usor lipicios, dar omogen.

3. Incorporeaza uleiul si framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop umezit si lasa aluatul de gogosi sa creasca 60-90 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

4. Pune aluatul pe masa unsa cu ulei si framanta cat sa scoti aerul din el. Intinde foi potrivit de groase si decupeaza formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).

5. Lasa-le 30 de minute sa creasca si prajeste aceste gogosi pufoase de post in ulei infierbantat. Scoate-le pe un servet absorbant si pudreaza-le cu zahar vanilat.
  • Secret. Pentru reusita aluatului de gogosi pufoase de post, foloseste toate ingredientele la aceeasi temperatura.

Related

In Bucatarie 6244863304570450476

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item