3 pasi pentru un ten fara cosuri
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/3-pasi-pentru-un-ten-fara-cosuri.html
Acneea este o boală a pielii care afectează 80%
dintre adolescenţi, iar desprea tratarea ei există multe mituri. În
cadrul campaniei de informare a tinerilor Act Smart, Be Cool medicii
dermatologi le recomandă adolescenţilor să trateze acneea urmând 3 paşi:
exfolierea pielii, reducerea secreţiei de sebum şi reducerea
inflamaţiei.
Prezenţi în 12 şcoli din Bucureşti până la sfârşitul anului, medicii parteneri ai campaniei le explică elevilor importanţa consultării unui medic dermatolog pentru a vindeca acneea eficient.
Exfolierea
Atunci când ne gândim la îngrijirea pielii ne gândim la demachiere, hidratare şi protecţie UV. Însă, pe lângă acestea, exfolierea este un pas important pentru a ajuta pielea să respire şi să absoarbă substanţele nutritive pe care i le dăm.
Pielea se află într-un continuu proces de regenerare. La fiecare 24 de ore celulele stratului cornos al epidermei se detaşează rezultând o descuamare insesizabilă care în combinaţie cu praful, sebumul şi transpiraţia blochează porii prin care se elimină secreţia produsă de glandele sebacee. Rezultă încetinirea procesului de oxigenare al ţesutului şi închiderea porilor ceea ce înseamnă crearea unui teren propice pentru dezvoltarea infecţiilor. De aici până la apariţia acneei mai este un singur pas.
„Efectuată corect, exfolierea îmbunătăţeşte textura tenului, şterge o parte dintre petele pigmentare şi estompează ridurile fine. Însă cel mai benefic lucru pe care-l atrage exfolierea este faptul că induce regenerarea celulară, forţând astfel formarea pielii noi” ne spune doamna doctor Mihaela Leventer, preşedinte SRME şi fondatorul clinicii DermaStyle.
Reguli pentru o exfoliere corectă:
1. Folosirea produselor speciale pentru ten şi corp
2. Aplicarea pe pielea umedă pentru a nu răni suprafaţa
3. Totul cu măsură: exfolierea se realizează de maximum 1-3 ori pe săptămână în funcţie de ten
Reducerea debitului de sebum
Reducerea debitului de sebum se realizează prin tratament local, general (antibiotice) sau laser. Intervenţia laser în acnee urmăreşte încălzirea glandei sebacee pentru a obţine reducerea dimensiunilor şi a funcţiilor acesteia.
O altă cale nemedicamentoasă este constituită de terapia fotodinamică (PDT). Aceasta foloseşte o combinaţie de lumină vizibilă în spectru roşu sau albastru aplicată pe o piele tratată cu o substanţă fotosensibilizantă. Studii recente arată că terapia fotodinamică poate fi folosită în reducerea leziunilor de acnee.
Reducerea inflamaţiei
De obicei, reducerea inflamaţiei se realizează prin tratament medicamentos, iar pentru acesta este nevoie să consultaţi un medic dermatolog. În plus, medicul va şti care este perioada pentru care trebuie să luaţi reţeta şi când este cazul să o schimbaţi.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments