Invata cum sa gatesti deliciul grecesc Tzatziki in doar cateva minute
foto: Shutterstock
Tzatziki este o pasta din iaurt, castraveti, usturoi si numeroase ierburi si mirodenii, cum ar fi marar, menta sau patrujel. De obicei, este servit ca un sos care insoteste feluri de mancare din carne sau care poate fi servit ca aperitiv.
Sosul tzatziki se consuma intotdeauna rece si cel mai frecvent consumat cu preparate precum gyros sau souvlaki. Multe persoane prefera sa il manance cu paine pita la micul dejun.
Tzatziki - reteta originala
Cu popularitatea sa uriasa, nici nu ne mai mira faptul ca exista atat de multe retete de tzatziki. Dar cine poate rezista gustului original al faimoasei paste?
Ingrediente reteta tzatziki:
- 1 castravete;
- 500g iaurt grecesc;
- 2 catei de usturoi;
- ulei de masline- jumatate de ceasca;
- sare dupa gust;
- 1 lingura de otet/ zeama de lamaie;
- optional ierburi proaspete.
Cum obtii gustul traditional al sosului tzatziki
Castravetii proaspeti se curata de coaja, se indeparteaza semintele, iar restul legumei se toaca in bucati foarte mici. Pentru a scapa de excesul de apa, aseaza bucatile pe o farfurie, adauga sare si lasa-le timp de 15 minute.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments