Invata cum sa gatesti deliciul grecesc Tzatziki in doar cateva minute

 

foto: Shutterstock

Tzatziki este o pasta din iaurt, castraveti, usturoi si numeroase ierburi si mirodenii, cum ar fi marar, menta sau patrujel. De obicei, este servit ca un sos care insoteste feluri de mancare din carne sau care poate fi servit ca aperitiv.


Sosul tzatziki se consuma intotdeauna rece si cel mai frecvent consumat cu preparate precum gyros sau souvlaki. Multe persoane prefera sa il manance cu paine pita la micul dejun.

Tzatziki - reteta originala

Cu popularitatea sa uriasa, nici nu ne mai mira faptul ca exista atat de multe retete de tzatziki. Dar cine poate rezista gustului original al faimoasei paste?

Ingrediente reteta tzatziki:

  • 1 castravete;
  • 500g iaurt grecesc;
  • 2 catei de usturoi;
  • ulei de masline- jumatate de ceasca;
  • sare dupa gust;
  • 1 lingura de otet/ zeama de lamaie;
  • optional ierburi proaspete.

Cum obtii gustul traditional al sosului tzatziki 

Castravetii proaspeti se curata de coaja, se indeparteaza semintele, iar restul legumei se toaca in bucati foarte mici. Pentru a scapa de excesul de apa, aseaza bucatile pe o farfurie, adauga sare si lasa-le timp de 15 minute.

Related

In Bucatarie 1498984067595198419

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item