Budinca de ciocolata amaruie
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/budinca-de-ciocolata-amaruie.html
Pentru ca orice masa trebuie sa se termine cu un desert delicios, incearca aceasta minunata budinca de ciocolata!
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 4.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 1/L lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 175 g zahar
- 100 g faina
- 100 g unt
- 200 g frisca
- esenta de rom
- fructe de padure
1. Amesteca faina cu laptele rece, pe care il torni putin cate putin amestecand usor ca sa nu se formeze cocoloase.
2. Pune intr-o craticioara zaharul, ciocolata rupta in bucatele si untul. Lasa la foc mic pana ce se topeste.
3. Toarna usor amestecul de lapte si aromatizeaza cu esenta de vanilie.
4. Amesteca pana cand incepe sa se intareasca, aproximativ 5-6 minute, apoi umple formele de budinca. Lasa sa se raceasca si baga-le in frigider.
5. Dupa doua ore, rastoarna budinca pe farfurioare si serveste cu frisca si fructe de padure.
- TRUC. Pentru a scoate cat mai usor budinca din forme, scufunda fundul acesteia in apa clocotita pentru 2-3 secunde.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments