Ce trebuie sa discuti cu medicul inainte de a ramane insarcinata

Pentru a-ti creste sansele de a ramane insarcinata intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat, trebuie sa faci mai intai fata problemelor de sanatate care-ti pot ameninta fertilitatea. Depinde de tine cand decizi sa discuti impreuna cu medicul tau despre "pregatirea" unui copil. Iata insa ce trebuie sa ai in vedere:

Metoda ta de contraceptie

Asigura-te ca este eficienta, dar nu iti pune in pericol fertilitatea. De exemplu, in timp ce majoritatea ingrijorarilor legate de dispozitivele intrauterine au fost inlaturate, injectiile cu Depo-Provera iti pot intarzia revenirea la capacitatea normala de reproducere cu 6 pana la 12 luni.

Suplimentele de vitamine

Orice femeie de "varsta fertila" ar trebui sa consume 400 micrograme de acid folic pentru a preveni malfor matiile congenitale. Alti nutrienti (calciul, de exemplu) sunt de asemenea importanti.


Vaccinurile tale

Este extrem de important sa fi facut inainte de concepere vaccinurile antirujeola (impotriva pojarului), antioreion, antirubeola, impotriva tetanosului, a varicelei si a hepatitei B.

Protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala

Discuta despre modificarile ciclului tau menstrual si despre eventuale dureri particulare care ar putea semnala prezenta unui fibrom uterin.

Regimul alimentar, exercitiile fizice si greutatea corporala

Asigura-te ca organismul tau are tot ce-i trebuie in materie de nutrienti si ca ai greutatea normala, mai ales daca respecti o dieta restrictiva, precum regimul vegan sau cel vegetarian.

Viciile tale (fumatul, bauturile alcoolice etc.)

Respecta recomandarile medicului tau legate de aceste activitati si obiceiuri daunatoare (in ceea ce priveste fumatul, cunosti deja raspunsul).

Sanatate bucala

Unele studii sugereaza ca afectiunile dentare ale unei femei din perioada premergatoare sarcinii pot conduce la nasteri premature.
Lucruri rele care, in mod surprinzator, nu sunt daunatoare fertilitatii:
  • un avort in primul trimestru de sarcina
  • infectia HPV
  • folosirea anticonceptionalelor si a metodei de contraceptie de a doua zi
  • infectia cu virusul herpetic.

Related

Lifestyle 196505466467678393

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item