Consilierul prezidential Adrian Radulescu, despre terenul familiei Basescu: “A fost o întamplare fericita”
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/consilierul-prezidential-adrian.html
“E simplă povestea. Domnul preşedinte a afirmat de mai multe ori că a
dorit să cumpere terenuri. L-am auzit că ar vrea să cumpere teren, să
devină fermier. Asta a fost acum câteva luni, cred că la sfârşit de
august. Chiar nu circulă terenurile astea, e lipsă de cumpărători.
Chestiunea asta e în funcţie de unde e terenul, care e bonitatea lui,
care e suprafaţa. Sunt mulţi factori care determină preţul unui teren.
Într-o discuţie cu nişte colegi, unul zice: « am auzit că domnul
preşedinte vrea să cumpere un teren ». Şi îmi spune că e la Călăraşi un
teren de 290 de hectare”, a povestit Rădulescu, la Realitatea TV.
Totodată, consilierul prezidenţial a subliniat că el însuşi i-a
recomandat preşedintelui Băsescu respectivul teren agricol, cu atât mai
mult cu cât se încadra în cerinţele acestuia.“M-am dus să văd terenul, nu mi-a venit să cred. I-am spus domnului preşedinte că i-l recomand. Dumnealui şi-a exprimat public de mai multe ori dorinţa (n.r.: să cumpere un teren), între 200 şi 300 de hectare. Mi-a dat adresa celui care avea terenul, o firmă românească ai cărei acţionari erau în Italia. I-am dat telefonul avocatei, Ioana a luat legătura cu avocata şi de acolo nu mai ştiu cum s-au desfăşurat lucrurile. A fost o întâmplare fericită”, a explicat Rădulescu.
În ce priveşte documentele prezentate la Antena 3, consilierul preşedintelui Băsescu susţine că “se discută despre o anchetă” a DNA la nivelul primăriei.
“M-am uitat şi eu pe documentul prezentat de cei de la Antena 3 şi cât ai fi de novice vezi că acolo se discută despre o anchetă la nivel de primărie. Anumite comune au primit terenuri pentru a împroprietări cetăţenii, dar acest teren nu are legătură, era al unei firme. Controlul facea referire la terenurile primite de locuitorii din Nana, dar în alte zone”, a precizat el.
La rândul său, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, a subliniat că există un raport, făcut la solicitarea DNA, care priveşte mai multe transferuri de terenuri din Călăraşi, dar documentul “nu a vizat comuna Nana”.
“Raportul nostru nu a vizat comuna Nana, ci modul în care terenuri aparţinând statului au mers la mai multe comisii locale de fond funciar care şi-au transferat între ele liste de persoane care au dreptul de a primi terenuri în compensare şi care au fost mutate toate. În acest raport apare faptul că această comună a beneficiat anterior şi de transferul a aproape o mie de hectare, de la ADS la comuna Nana. Nu ştiu ce a urmărit DNA, dar cred că a vrut să vadă dacă anumiţi cetăţeni sunt şi cei la care a ajuns terenul”, a declarat preşedintele ANRP.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments