Strategii anti raceala pentru copilul tau
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/strategii-anti-raceala-pentru-copilul.html
Iar ii curge nasul... In fiecare sezon rece se repeta
aceeasi poveste: raceli si iar raceli. E de ajuns sa faca un singur pas
dincolo de pragul casei si e gata: febra, nas infundat, gat rosu. Poti
sa-i pui sapte caciuli, una peste alta, toate puloverele din dulap.
Degeaba! Iata cateva strategii antiraceala care te vor ajuta sa ai o
iarna cu mai putine griji pentru copilul tau:
1. Invata-l sa se spele pe maini
Mana este cea mai expusa in contactul cu virusurile. Nimic nu e mai usor decat sa duci mana murdara la nas sau la ochi si gata…Iar daca e vorba de ala mic, ce sa mai vorbim! Iti inveti copilul sa se spele bine cu apa si sapun, cel putin un minut. In perioadele de epidemie, se recomanda si dezinfectarea mainilor cu alcool sanitar.
2. Imbraca-l in functie de temperatura de afara
Daca e ger, o haina in plus se cere de la sine. Dar retine! Nicio haina nu-l pazeste pe copil sa nu-ti mai faca "bucuriile" de sezon. Daca il incotosmanezi prea tare, va transpira in cateva minute de alergatura. Daca il imbraci prea subtire, raceste sigur. Asa ca pastreaza masura in toate. Ajuta, alaturi de celelalte strategii impotriva racelilor, sa-ti mentii copilul sanatos.
3. Nu-l pupa cand ai guturai
Te mira aceasta masura de precautie? N-ar trebui. Stii cat de usor se transmit germenii racelilor prin contactul direct al copilului cu o persoana bolnava?
Mai bine fara pupicul de noapte buna si vei avea, intr-adevar, o noapte buna si chiar mai multe. Cel putin din punctul de vedere al copilului. Cu toate acestea, cercetari recente au aratat ca virusuirle trebuie sa patrunda nu in gura, ci in nas sau in ochi pentru a produce imbolnavirea.
4. Invata-l sa tuseasca in batista
Printr-un stranut, se elibereaza in aerul din incapere mii de germeni, care provoaca imbolnavirile din sezonul rece. Este o masura simpla si eficienta, care limiteaza numarul cazurilor de copii bolnavi. Numai ca pentru a o pune in aplicare trebuie multa educatie. De la copilasul pe care il ai in ingrijire pana la adultul care vine in contact cu cei mici, toata lumea trebuie sa faca acest lucru simplu si de bun simt: sa duca batista la nas, daca stranuta, si la gura, daca tuseste. Astfel, sansele de imbolnavire vor scadea simtitor.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments