Meniul pentru o zi care te ajuta sa nu mai fii balonata
https://romania-hp.blogspot.com/2015/04/meniul-pentru-o-zi-care-te-ajuta-sa-nu.html
Alimentele sănătoase şi exerciţiile fizice efectuate dimineaţa sunt cele mai bune arme pentru a preveni simptomele supărătoare.
Cu ajutorul câtorva schimbări în alimentaţia ta poţi să
scapi de balonare. Este important să fii atentă la alimentele care te
balonează şi la asocierile alimentare care îţi fac rău pentru a le
evita. Însă, dacă ai un regim alimentar sănătos şi cumpătat, nu vei mai
întâmpina această problemă supărătoare.Iată câteva reguli care te pot ajuta sa nu mai fii balonată:
1. Consumă alimente anti-balonare
Ideal este să consumi doar alimente care se digeră foarte repede şi prin urmare nu vor sta mult timp în intestin. Evitând alimentele bogate în zahăr rafinat şi făină albă şi optând în schimb pentru proteine de calitate, cereale integrale, rădăcinoase, legume şi fructe (precum banane, căpşuni, citrice) poţi să te asiguri că ai o alimentaţie sănătoasă.
Consumă cât mai multe legume la abur, deoarece aceste se digeră mai repede decât cele crude, însă le poţi asocia cu verdeţuri care datorită enzimelor stimulează digestia.
Un alt sfat care previne balonarea este acela de a evita consumul exagerat de sare care reţine apa în corp.
2. Începe dimineaţa cu sport
Chiar şi câteva exerciţii efectuate dimineaţa la trezire pot să stimuleze metabolismul şi să te scape de senzaţia neplăcută de balonare. De asemenea, începând ziua cum trebuie vei fi tentată să faci alegeri mai sănătoase şi la mesele principale, evitând astfel riscul de a face excese culinare.
3. Micul dejun este important
Optează pentru un mic dejun care să conţină nutrienţi importanţi şi să fie sănătos. Cerealele integrale cu fructe proaspete şi lapte vegetal sau iaurtul simplu cu fructe pot să constituie variante bune pentru masa de dimineaţă. De asemenea, dacă preferi ceva sărat la micul dejun poţi să consumi o omletă cu verdeţuri sau pâine integrală prăjită cu un ou fiert moale sau unt de arahide sau avocado. Este recomandat să mănânci câte puţin şi mai des, în locul unor mese copioase şi în cantităţi mari.
4. Seminţele de fenicul şi ceaiul te pot ajuta
Dacă te balonezi frecvent este recomandat să consumi înainte de masă o jumătate de linguriţă cu seminţe de fenicul.
De asemenea, seara după cină poţi să bei o cană cu ceai din seminţe de fenicul, deoarece va avea un efect calmant asupra sistemului digestiv, împiedicând apariţia senzaţiei de balonare şi a gazelor intestinale.
5. Bea ceaiuri de muşeţel şi mentă
În locul băuturilor carbogazoase şi a cafelei care au rolul de a stresa tractul digestiv este de preferat să consumi ceaiuri care au un efect calmant şi ajută la digestie. Ceaiurile de muşeţel şi mentă au un efect revigorant, dar ajută şi la calmarea sistemului digestiv. De asemenea, apa plată nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments