Cat castiga un consultant pe fuziuni si achizitii

Odata cu scaderea pietei, veniturile inregistrate de consultantii specializati pe fuziuni si achizitii a scazut si cu 50% dupa criza.

Un consultant specializat pe fuziuni si achizitii putea castiga inainte de criza, si sute de mii de euro.

Acum insa, veniturile au scazut si cu 50%, au afirmat specialistii firmei de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers, in cadrul unui seminar.

 In prezent, o echipa formata din trei-patru specialisti in fuziuni si achizitii, implicata in negociere, poate avea un onorariu fix si de 100.000 euro pe toata perioada negocierilor.

La aceasta echipa se pot adauga si tacticieni sau consultanti juridici, in functie de gradul de complexitate al tranzactiei.

Aceasta perioada poate dura de la doua luni la peste un an de zile. Banii primiti din onorariul fix nu acopera, de obicei, costul muncii depuse de catre consultanti.

La acest salariu fix se poate adauga un bonus de succes de 1-5% din valoarea tranzactiei. De obicei, tranzactiile care necesita o echipa de specialisti depasesc ca valoare cinci milioane de euro.

Prin urmare, acest bonus poate depasi suma de 100.000 euro. In plus, in cazurile in care pretul obtinut de consultanti depaseste cu mult asteptarile vanzatorului, se adauga un bonus de performanta.

In unele cazuri, firmele de consultanta care participa la licitatii pot cumpara si ele actiuni ale unei companii pentru a da un vot de incredere vanzatorului.

In tari cu o piata financiara mare si dinamica, precum SUA sau Marea Britanie, un bancher de investitii sau un consultant financiar isi pune si banii la bataie in cadrul unei tranzactii, nu participa doar cu sfaturile.

Perioada necesara derularii unei tranzactii a crescut dupa criza cu aproape 100%. Inainte de criza erau tranzactii care se derularu si in doua luni, acum pot fi necesare si 12 luni pentru finalizarea negocierilor.

 sursa: manager.ro

Related

Finante 2521488302902730152

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item