Cum sa ai grija de inima ta, la orice varsta
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/cum-sa-ai-grija-de-inima-ta-la-orice.html
Credeai ca bolile de inima apar doar la varste
inaintate? Te inseli: foarte multi tineri sufera de maladii
cardiovasculare. Iata cum sa te pui la adapost de ele, la orice varsta:
Semnale discreteUn usor disconfort in piept, senzatie de greata, nu neaparat de durere; o sufocare aparuta brusc, insotita sau nu de durere intre degetele inelar si mic de la mana stanga ori de o arsura in cosul pieptului (ca si cum ai avea gastrita sau chiar ulcer) ori chiar de durere in dreapta, in spatele pieptului sau intr-o masea - toate acestea pot fi simptomele discrete ale unei ischemii cardiace, mai ales daca cedeaza spontan in maximum 2-3 minute.
Rupere de ritm
Cu toate ca e importanta pentru organism, tulburarea ritmului inimii (aritmie cardiaca) poate trece neobservata sau, dimpotriva, te poate alarma prin lesinuri repetate si de scurta durata. Mai zgomotoasa e nevroza cardiaca (palpitatiile), in care incepi sa-ti simti brusc bataile inimii, regulate sau neregulate; insa de cele mai multe ori palpitatiile nu semnifica vreo afectare organica a cordului.
Risc calculat
Apreciaza-ti riscul de a te imbolnavi, tinand cont ca: fumatul, alimentatia bogata in grasimi animale, sedentarismul, supraponderabilitatea / obezitatea, precum si consumul crescut de alcool iti ingroasa in timp peretii vaselor, care isi pierd elasticitatea mai devreme si isi ingusteaza lumenul, iar muschiul inimii ajunge sa sufere. Daca ai rude de sange cu maladii cardiovasculare, riscul tau e cu atat mai crescut.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments