Placinta cu branza si legume
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/placinta-cu-branza-si-legume.html
Aceasta placinta cu legume si branza va fi savurata si
de cei care prefera mancarurile cu carne. Pur si simplu e savuroasa si
ti se topeste in gura!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 300 de aluat de placinta
- 3 dovlecei
- 1 vanata
- 300 spanac
- 150 mozzarella
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- ulei
- piper
- sare
1. Spala dovleceii si vanata, taie-le felii pe lungime si prajeste-le in putin ulei, apoi adauga usturoiul zdrobit, sare si piper.
2. Curata spanacul, opareste-l pentru cinci minute in apa clocotita cu sare, apoi scurge-l. Feliaza si mozzarella.
3. Incinge bine cuptorul (la 210 grade Celsius). Asaza aluatul intr-o tava de copt acoperita cu hartie pergament si pune deasupra legumele in straturi, avand grija ca in mijloc sa fie mozzarela.
4. Acopera umplutura cu marginile aluatului si preseaza usor sa se lipeasca. Bate oul si unge aluatul cu el, apoi cu un cutit cresteaza aluatul.
5. Da la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.
- Sugestie. Poti adauga si ciuperci, iar mozzarella o poti inlocui cu branza de capra.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments