Cum sa scapi de kilogramele in plus dupa nastere

Cercetatorii cauta fara incetare solutii pentru a pune capat suferintei femeilor care au luat mult in greutate, in timpul sarcinii. Pentru a reveni la greutatea de dinainte, ei recomanda combinarea unei alimentatii sanatoase cu o activitate fizica adecvata.

Hrana zilnica ar trebui sa se bazeze pe fructe si legume, cereale si carne usoara, peste sau carne de pui. Dieta poate fi inceputa imediat, cu conditia ca mama sa manance si sa bea suficient pentru a nu periclita lactatia.

Plimbarile sunt la mare pret
Activitatea fizica este si ea un factor important in pierderea surplusului de greutate. Daca nu sunteti obisnuite cu miscarea, incepeti usor prin cateva plimbari saptamanale de aproximativ 20 de minute. Treptat, este nevoie sa intensificati ritmul, mergand pe distante mai lungi, eventual chiar pe un teren denivelat.


Gimnastica ajuta cel mai mult
Paralel cu exercitiile de gimnastica aerobica (la care puteti adauga mersul, bicicleta, inotul etc.), este nevoie de intarirea grupelor majore de muschi, pentru reglarea metabolismului. De aceea, veti incepe cu ridicarea unor greutati usoare, de 500-1000 grame, care vor fi marite in timp.


Se recomanda exersarea partii superioare a corpului, cat si a zonei abdominale. Timpul de lucru va fi de aproximativ 30 de minute de 2 ori pe saptamana, ultimele elemente ale programului fiind cateva exercitii de flexibilitate. Urmand aceste sfaturi, sustin specialistii americani, o femeie care a luat in greutate peste 10 kilograme ar trebui sa constate schimbari vizibile in urmatoarele 8-10 saptamani.

Related

Diete & Fitness 5219775988117840022

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item