Vrei o piele sanatoasa? Iata ce sfaturi iti da dermatologul!

Intotdeauna ti-ai dorit o piele sanatoasa si matasoasa, luminoasa si fina? Ei bine,acesta nu este doar un vis la care poti ajunge cheltuind sute de lei pe tratamente scumpe. Tot ce trebuie sa faci este sa ai putin mai multa grija de tine si sa urmezi sfaturile dermatologului.

Dieta. Dieta este foarte importanta atunci cand vrei sa ai un ten impecabil si o piele frumoasa. Ai nevoie de o dieta bogata in vitamine si minerale, si in special in omega 3 si 6. Consuma mai mult somon, nuci, oua, spanac si ciuperci.

Hidratare. Asa cum te-ai obisnuit deja, hidratarea este importanta pentru tot. Fie ca iti doresti un par mai sanatos, fie ca vrei sa scapi de problemele de digestie, fie ca vrei sa scapi de acnee, hidratarea este solutia. Incearca sa consumi cel putin 2 litri de lichide in fiecare zi, in special apa si ceai neindulcit.

Somn. Si somnul poate avea un efect benefic asupra pielii tale. Stim foarte bine ca lipsa somnului ne afecteaza chiar si capacitatea de gandire, de aceea este foarte important sa dormi 7-8 ore pe zi. In tot acest timp, organismul tau se curata de toxine, iar pielea devine mai luminoasa si stralucitoare.

Tratamente naturiste. Asa cum spuneam la inceputul articolului, nu trebuie sa cheltui sume mari de bani pentru a arata bine. Trebuie insa sa stii ce ingrediente sa folosesti in prepararea diverselor creme, lotiuni sau scruburi pentru piele. Fa-ti propriile cosmetice acasa si vei observa in scurt timp ca sunt chiar mai bune decat
chimicalele din comert.
Demachierea si dusul zilnic. Chiar daca nu ti-ai aplicat machiaj in ziua respectiva, tot trebuie sa te demachiezi pentru a-ti curata fata de impuritatile din aer. Acelasi lucru l-am putea spune si despre dusul zilnic, care tine mai mult de igiena corporala. In acest fel speli toate toxinele iesite la suprafata pielii si “cureti” piele de celule moarte.

Crema solara. Razele solare sunt primele cauze ale aparitiei ridurilor si imbatranirii premature. De aceea, dermatologii recomanda sa nu pleci niciodata din casa daca nu ti-ai aplicat pe piele o crema cu protectie solara. Daca nu vrei ca in jurul varstei de 30 de ani sa te plangi ca ti-au aparut primele riduri, atunci nu iesi din casa fara a aplica putina lotiune protectoare, chiar daca are SPF 10.

Ingrijire zilnica. Nu poti obtine o piele frumoasa daca nu te ingrijesti zilnic. O crema hidratanta de corp aplicata dupa dus, o crema de zi sau de noapte pentru ten si o crema intens hidratanta pentru calcaie si coate sunt un must have!

Related

Lifestyle 3891038636272081237

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item