Maini uscate si crapate? Iata cele mai bune solutii pentru o piele neteda, moale si catifelata

Iarna poate fi foarte necrutatoare cu mainile tale. Pielea neteda, moale si catifelata din septembrie devine rosie, crapata si aspra pana in februarie.


Principalii vinovati? Frigul si lipsa de hidratare. In timpul iernii, umiditatea din aer scade, iar in ceea ce privesc interioarele, cu atat mai mult.

Spalandu-te pe maini des, pentru a indeparta microbii si a te feri de raceala si gripa, poate “suge” si ultima picatura de ulei natual din pielea ta, deshidratandu-ti mainile complet! 

Iata deci, cateva sfaturi pentru protejarea mainilor pe timpul iernii!

„Eficienta cu care mainile noastre rezista la conditiile dificile din timpul iernii are o foarte stransa legatura cu puterea „barierei” pielii noastre”, spune Charles Crutchfield, profesor de dermatologie la Universitatea de Medicina din Minnesota.

Bariera pielii este un amestec de proteine, lipide si uleiuri. Aceasta protejeaza pielea impotriva deshidratarii si ajuta la regenerarea ei pe timpul iernii.

Daca bariera ta este slaba – ceea ce poate fi genetic – esti mai predispusa la simptomele pielii sensibile, cum ar fi mancarimea, inflamatia sau eczemele. De asemenea, mainile tale au o sansa mult mai mare de a deveni foarte uscate iarna.

Hidrateaza, hidrateaza, hidrateaza!
Pentru a trata mainile uscate, crapate si lipsite de orice urma de elasticitate, e nevoie de o hidratare ca la carte, iar apa potabila cu siguranta nu va face asta!

„Crema hidratanta este cea care va impiedica evaporarea apei si iti va mentine mainile moi si catifelate”, spune dermatologul Amz Wechsler. Incepe sa te hidratezi inainte sa apara problemele!

„Cea mai buna metoda de prevenire este de a incepe sa utilizati o crema hidratanta inainte ca mainile sa arate semne de uscaciune”, spune specialista.  De asemenea, daca aplici crema hidratanta mai frecvent, efectele sale vor dura mai mult. 5-6 aplicari pe zi iti vor asigura o protectie non-stop!

Pentru a atinge acest obiectiv, specialistii sugereaza pastrarea unei creme hidratante mereu la indemana, atat acasa, cat si in poseta sau in geanta de sala. Aminteste-ti ca atunci cand iti masezi mainile sa iei in considerare si hidratarea unghiilor si a cuticulelor. La fel ca pielea mainilor, si ele pot deveni uscate.

Nu te spala cu apa fierbinte si alege creme fara parfum

Cele mai bune creme de maini si lotiuni de corp le vei gasi, cu siguranta, pe rafturile farmaciilor! Specialistii dermatologi ne sfatuiesc sa tinem cont de doua ingrediente principale atunci cand cumparam un astfel de produs si anume, emoliente si agenti de hidratare. Emolientul actioneaza ca un un lubrifiant pentru piele. El umple crapaturile dintre celulele moarte, lasand loc liber regenerarii. De asemenea, nu cauta sa alegi o crema foarte parfumata deoarece iti poate irita si mai mult pielea sensibila a mainilor. Alege, in schimb, creme fara miros dar cu putere mare de hidratare. 

Pentru a-ti proteja pielea mainilor  alege un sapun delicat, foloseste apa calda, nu fierbinte, sterge-te cu un prosop moale si aplica o crema hidratanta imediat. Pentru a accelera absorbtia cremei hidratante, un truc foarte util este sa tii mainile in manusi 30 de minute. 

De asemenea, daca ai mainile foarte uscate si sapunul solid nu le face deloc bine, poti alege sa il inlocuiesti cu servetele umede, care sunt putin mai „blande”!

Related

Lifestyle 3463629614228825936

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item