O biserică și o grădiniță ar putea fi demolate



   Iașiul ar putea deveni primul oraș în care se demolează o biserică și o grădiniță după Revoluția din `89. Cele două clădiri, aflate una lângă cealaltă, nu sunt chiar noi și au fost construite în anii `90. Problema este că, potrivit instanței, au fost ridicate pe un teren care nu-i aparține statului și trebuie retrocedat proprietarului de drept.
   
   Mai exact, Biserica „Sfânta Vineri” și Grădinița numărul 21 ocupă 586 de mp din terenul de 1.956 mp care e retrocedat. Terenul se află în cartierul Alexandru cel Bun, în imediata apropiere a pasarelei pietonale care face legătura cu Gara Iași.

       Potrivit bzi.ro, proprietarul și Primăria Iași s-au întâlnit de mai multe ori pentru a rezolva această situație, însă nu s-a ajuns la niciun acord, ba chiar există disensiuni serioase între cele două părți. Proprietarului i s-ar oferit două terenuri în altă zonă ale orașului, însă a declarat că încă mai analizează propunerea.  
     
    Există chiar și o sentință de demolare a bisericii și grădiniței, dar aceasta este deocamdată suspendată pentru realizarea unei medieri între Primărie și proprietar.
„Suntem mâhniți. Biserica a fost construită cu bună-credință. Nu ajungem în această situație dacă ar fi exista dubii asupra proprietății terenului”, a declarat Constantin Sturzu, reprezentant al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

   Înainte de a se construi această biserică, în locul respectiv era o uriașă mlaștină. Pe vremea lui Ceaușescu ar fi fost în plan să se facă pe respectivul teren blocuri, însă acest proiect a fost abandonat. De altfel, în apropierea bisericii Sfânta Vineri a rămas un bloc neterminat, care acum arată ca o ruină.

Related

Stiri Locale 7279016280895155392

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item