Fiscul din Bacau nu reuseste sa vanda avionul abandonat în Romania de un politician indian. Pretul va fi redus la jumatate, la 6,45 milioane de lei

Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău nu a reuşit să vândă nici astăzi avionul ajuns în proprietatea statului după ce acesta a fost abandonat de un politician indian la fabrica Aerostar pentru că nu s-a înscris nimeni la licitaţia care era programată pentru această dimineaţă. Astfel, în termen de 30 de zile, va fi fixat un nou termen pentru licitaţie, iar preţul de pornire va fi redus cu 50%, la 6,45 milioane de lei.
Astăzi ar fi trebuit să aibă loc cea de-a doua licitaţie pentru vânzarea avionului de tip British Aerospace AVRO RJ 70 (VD-MDN) şi, deşi au fost persoane care s-au arătat interesate să-l cumpere, niciuna nu a depus documentaţia necesară şi nici garanţia reprezentând 10% din preţul de pornire. 
 
Preţul de pornire pentru licitaţia de astăzi era de 9 milioane de lei, mai mic cu 30% faţă de cel stabilit în prima licitaţie, eşuată la 22 noiembrie, din lipsă de participanţi. 
 
Aeronava se află în prezent la fabrica Aerostar, unde va sta până la momentul adjudecării, şi nu s-au perceput taxe de custodie.
 
Avionul a ajuns în proprietatea statului român după ce o companie aeriană din India, MDRL Airline, l-a adus la fabrica Aerostar pentru lucrări de mentenanţă şi l-a abandonat aici. Pentru că proprietarul nu l-a mai ridicat, fabrica băcăuană l-a predat vămii, iar vama l-a transferat Fiscului pentru valorificare. Avionul civil este de tip Brirish Aerospace AVRO RJ 70 (VD-MDN), are 70 de locuri şi o masă de 42,2 tone. El a fost fabricat în 1996 şi are certificate de înmatriculare, fiind necesare doar câteva lucrări pentru a putea zbura. 
 
Cine este proprietarul avionului
 
Avionul scos la licitaţie de Fiscul băcăuan a aparţinut companiei aeriene MDLR Airlines, cu sediul în India, care şi-a început activitatea în martie 2007, însă operaţiunile au fost suspendate doi ani şi jumătate mai târziu, în noiembrie 2009. MDLR Airlines a devenit în octombrie 2010 parte a operatorului Emirates Airlines.

Related

Stiri Locale 6114685057374003575

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item