Fondul Proprietatea in 2014: Brokerii vad o evolutie buna pe bursa

Efectul a fost vizibil in piata, FP apreciindu-se semnificativ in ultimele luni gratie acestei Strategii, potrivit unei analize a casei de brokeraj TradeVille.

In acelasi timp, discountul dintre cotatii si valoarea activului net unitar s-a redus considerabil, in intervalul 30-35%. Strategia a fost confirmata in AGA din luna noiembrie, o proportie covarsitoare dintre actionari acceptand politica de management propusa de Elliott.

Din punctul de vedere al brokerilor, Fondul Proprietatea va reusi sa performeze si anul urmator, argumentele fiind legate de listarea unor companii din portofoliu, mai ales Hidroelectrica, de cresterea dividendelor distribuite, continuarea programelor de rascumparare si indeosebi de tintirea unui discount de maxim 15% fata de portfoliului net, incepand cu luna octombrie 2014.

Analistii se bazeaza in acelasi timp si pe potentialul bursei locale de a se aprecia in perioada urmatoare, sectorul energetic si de utilitati, in care FP are expunerea majoritara, avand premise foarte bune.

Astfel, daca valoarea activului net unitar era la finalul lunii noiembrie de 1.2430 RON/actiune, discountul actual dintre pretul de piata si VUAN (valoarea unitara a activului net - n.r.) este 31.5%, cu mult peste tinta stabilita la 15% pentru perioada octombrie 2014 - iunie 2015.

In acelasi timp, brokerii se astepta ca sumele distribuite catre actionari sa se apropie de 0.09 RON/actiune, din reducerea capitalului social cu 0.05 RON/actiune, plus dividendul estimat la 0.04 RON/ actiune.

Astfel, randamentul brut ar dividendului ar depasi 10%, la care se adauga programul de rascumparari care asigura o evolutie echilibrata a titlurilor in piata.

Foto: Google Maps.

Related

Finante 3167007965039565661

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item