Prajitura cu kiwi
https://romania-hp.blogspot.com/2013/12/prajitura-cu-kiwi.html
Aceasta prajitura cu kiwi va atrage atentia oriunde ati
aseza-o pe masa si oricum ati taia-o. Blatul verde, care contrasteaza
placut cu crema alba, va fi ca un magnet. Bineinteles, prajitura este
delicioasa, racoritoare si fina.
Ingrediente:
8 oua
8 linguri faina
10 linguri zahar
2 lingurite praf de copt
7 linguri apa minerala
1 lingurita esenta vanilie
1/4 lingurita colorant alimentar verde
300 g mascarpone
1/2 cana frisca batuta
7-8 kiwi
8 oua
8 linguri faina
10 linguri zahar
2 lingurite praf de copt
7 linguri apa minerala
1 lingurita esenta vanilie
1/4 lingurita colorant alimentar verde
300 g mascarpone
1/2 cana frisca batuta
7-8 kiwi
Cum se prepara prajitura cu kiwi?
Asa cum v-am sfatuit de fiecare data, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Le separati si mixati galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia creste in volum si devine albicioasa.Mixati apoi albusurile si le amestecati in bolul cu galbenusurile spumate.
Turnati si apa si mixati in continuare la viteza mica. Amestecati faina cu praful de copt si turnati usor in bolul cu galbenusuri si albusuri.
Adaugati esenta de vanilie si colorantul, putin cate putin pana obtineti culoarea dorita. Ideal ar fi sa fie un verde crud. Turnati amestecul intr-o tava pregatita cu hartie pentru copt si puneti la cuptorul preincalzit deja, la 180 grade C, timp de 25-30 de minute.
Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca de tot si abia dupa aceea preparati crema. Puneti mascarpone intr-un bol si amestecati cu frisca batuta pana ce se omogenizeaza. Intindeti crema pe blatul racit iar apoi decojiti fructele de kiwi si le feliati.
Stropiti fructele cu suc de lamaie si le asezati peste blatul cu mascarpone.
Prajitura este mult mai buna daca o consumati rece. Crema va avea timp sa inmoaie putin blatul iar fructele isi vor imprastia aroma subtila.
Nu-i asa ca nu prea ati mancat o prajitura asa de buna cu kiwi?
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments