10 reguli care te feresc de cancer

Iata 10 reguli care te feresc de cele mai grave forme de cancer si reduc substantial riscul de a face aceasta boala devastatoare. In principiu sunt reguli care pledeaza pentru o viata sanatoasa, dar exista cateva detalii pe care merita sa le iei in seama.

Filtreaza apa de la robinet
Daca bei si folosesti apa de la robinet foloseste un filtru. Acest simplu mecanism te va feri de expunerea la substante cancerigene si la chimicale, care actioneaza direct asupra hormonilor deregland grav activitatea acestora.


Nu inspira vapori de benzina sau motorina
Toate acestea contin benzen, o substanta foarte toxica, chiar si in cantitati mici. Benzenul este un factor favorizant pentru aparitia leziunilor canceroase pulmonare si cutanate. Nu merge in masina, in orase, cu geamul deschis.

Marineaza carnea
Carnea arsa sau bine facuta pe gratarul cu carbuni, contine hidrocarburi ciclice, derivate din benzen, care sunt foarte toxice. Eviti toate acestea daca marinezi carnea inainte de a o pune pe gratar. Foloseste suc de lamaie sau otet balsamic, rozmarin si cimbru, si vei reduce cu 87% riscurile pentru sanatatea ta.

Bea cafea
Cafeaua te fereste de Parkinson si de diabet. De asemenea, printre beneficiile cafelei se numara si riscul mai scazut de cancer de colon, creier, gat si esofag. Beneficiile nu se aplica si la cafeaua decofeinizata si apar la consumul a cel putin doua cani de cafea zilnic.


Mananca nuci
Nucile sunt o admirabila sursa de seleniu, care are efect de un antioxidant puternic si scade riscul de cancer de vezica urinara. Seleniul te fereste si de cancer de plaman si de cel colorectal.

Uita de curatatoriile chimice
Curatatoriile de acest gen folosesc o groaza de chimicale, toate avand un nivel ridicat de toxicitate. Aceste substante trec din haine in sange, prin piele, si pot declasa diferite forme de leucemie si alte boli grave ale sangelui.

Evita telefonul mobil
Folosirea excesiva a telefonului mobil poate contribui la formarea tumorilor canceroase. Vorbeste la speaker de care ori poti, sau la un dispozitiv hands free, si in restul timpului tine telefonul departe de corp si niciodata in buzunar. Foloseste telefon fix pentru a reduce timpul pe care il petreci vorbind la mobil.

Imbraca-te colorat
Alegerea culorii potrivite pentru tinutele de afara te poate proteja de cancerul de piele. Materialele rosii sau albastre te protejeaza mult mai bine de radiatiile UV decat celelalte culori, de exemplu. Poarta palarie vara si sa foloseste creme cu factor de protectie solara pe tot parcursul anului.

Alimente "curate"
Cumpara alimente neprocesate, carne fara antibiotice si hormoni, care induc probleme endocrine, inclusiv cancer. Spala alimentele foarte bine, daca nu iti permiti sa cumperi alimente bio, care nu au fost tratate cu pesticide. Aproape 40 de cancerigeni cunoscuti se gasesc in pesticide.

Nu dormi cu televizorul deschis
Lumina acestuia deregleaza grav glanda pituitara si determina cresterea riscului de a face cancer cerebral si poate afecta sistemul edocrin.

Related

Sanatate 2415798948810275346

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item