De ce se ingrasa tenul si cum sa il tratezi

De ce se ingrasa tenul? Cauzele sunt multiple. Tenul care se ingrasa repede tine in primul rand de mostenirea genetica, dar si alti factori pot favoriza aceasta tendinta. Sta insa in puterea noastra sa tinem sub control productia exagerata de sebum, pentru a avea o piele frumoasa si fara problemele dermatologice (cosuri, iritatii, pori mariti) la care este predispus un ten gras. Iata care sunt cauzele pentru care se ingrasa tenul si solutiile de tratament.

Menstruatia
In perioada ciclului menstrual, glandele sebacee tind, pe un fond hormonal tulburat, sa devina mai active decat de obicei. De aceea le apar cosuri chiar si femeilor care n-au probleme cu tenul. Solutie: Foloseste in aceste zile ale lunii un demachiant pentru ten gras si o lotiune tonica mai puternic degresanta, care contine alcool.

Stresul
Perioadele stresante dau si ele hormonii peste cap, iar daca esti o fire emotiva, sensibila, se va vedea pe fata ta. Solutie: In primul rand, oricat de stresata ai fi, nu pune mainile pe fata si nu zgandari eventualele bubite, pentru a nu infecta porii si asa sufocati de excesul de sebum. Servetelele matifiante te vor ajuta sa-ti cureti fata de cate ori e nevoie, fara a-ti afecta machiajul.


Vremea
Nu doar canicula ingrasa tenul, ci si desele treceri de iarna de la frig la cald si invers. Porii ba se dilata, ba se contracta din pricina diferentelor de temperatura, si glandele sebacee sunt astfel stimulate. Solutia: Amesteca 2-3 pastile de aspirina pisate cu o doua linguri de iaurt si cu o lingurita de miere. Vei obtine o excelenta masca pentru reglarea secretiei de sebum.

Related

Lifestyle 8121201372319771506

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item