Gripa sau raceala? Iata cateva sfaturi din natura!

Raceala si gripa par sa fie bolile sezonului rece. Chiar daca acestea, de cele mai multe ori, trec de la sine, in doar cateva zile, asta nu inseamna ca nu le putem alunga cu cateva leacuri babesti, din natura. Sa descoperim care sunt plantele care ne ajuta cel mai mult in lupta impotriva gripei si racelii.

Usturoiul. Se stie despre usturoi ca este cel mai mare inamic al racelii. Prepara-ti o infuzie din 2 catei de usturoi la 2 cani de apa. Poti adauga miere, lamaie sau ardei iute, pentru mai mult gust. Bea cele doua cani de ceai zilnic, si vei observa cum gripa si raceala vor deveni doar amintiri neplacute in scurt timp.

Miere. Mierea amelioreaza durerile in gat fiind un bun antibacterian si antiseptic. Poti savura 1 lingurita de miere simpla sau poti adauga miere in ceaiurile pe care le bei in aceasta perioada. Chiar mai mult, mierea este recomandata a se consuma zilnic, deoarece are proprietatea de a tine infectiile departe.

Ceapa.  Iata ca si ceapa este buna in tratamentul gripei si al racelii. Pentru a profita din plin de proprietatile cepei, va trebui sa prepari un sirop de ceapa, indicat in special in cazul in care te deranjeaza gatul, nu poti inghiti sau simti o durere permanenta in gat.

Pune intr-un vas mic un strat de ceapa taiata felii, putin zahar brun si miere deasupra, inca un strat de ceapa, zahar brun si miere, si tot asa pana ai cel putin 3 straturi de ceapa. Se lasa recipientul peste noapte, iar a doua zi dimineata se scurge. Vei observa ca ai obtinut un sirop de ceapa 100% natural. Ia cate o lingurita ori de cate ori gatul iti face probleme.

Lamaie. Aceasta contine o multime de vitamine (in special vitamina C) si antioxidanti care lupta impotriva gripei. Prepara-ti limonada dintr-o lamaie, 1 l apa plata si miere sau ceaiuri calde din aceleasi ingrediente.

Fructe si legume. Fructele si legumele contin foarte multi antioxidanti, vitamine si nutrienti, atat de necesari organismului tau in lupta cu boala. Sucurile de fructe si legume te vitaminizeaza si iti dau energia necesara sa duci la bun sfarsit o zi incarcata.

Musetelul. Musetelul poate fi consumat ca ceai, insa se recomanda si o baie de aburi cu musetel. Pune intr-un litru de apa fiarta 50-70 gr de musetel uscat, lasa 5 min pe foc, apoi da oala la o parte si stai cu fata deasupra acesteia, cu un prosop pe cap. Aceste bai de abur sunt foarte indicate in special atunci cand ai dureri de cap, nasul infundat si nu poti respira.

Related

Sanatate 4235526992231584822

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item