Regulile de baza ale oricarei diete!

Vrei sa mai slabesti cateva kilograme, insa nu iti doresti sa tii o dieta foarte grea, asa ca iti impui anumite limite. Daca renunti la cateva categorii de alimente daunatoare siluetei tale si incluzi nutrientii si alimentele de care ai nevoie, vei observa ca vei slabi fara sa faci mari eforturi. Noi iti spunem care sunt regulile de baza ale oricarei diete.

In primul rand trebuie sa iti faci o lista cu alimentele bune si alimentele “rele”. Scoate din alimentatia zilnica preparatele fast-food, sucurile acidulate, dulciurile, pastele fainoase, mezelurile si produsele tip junk food. Inlocuieste-le cu fructe, legume si carne slaba la gratar.

Apoi gandeste-te la nutrientii de care ai nevoie zilnic. Pentru ca digestia ta sa functioneze corect ai nevoie de 20 de grame de fibre in fiecare zi. In plus, fibrele te ajuta in procesul de slabire, deoarece ard grasimile in plus si scad valoarea energetica a alimentelor ingerate.

Un alt nutrient de care ai nevoie este calciul, care pune celulele grase in miscare si te ajuta sa obtii silueta mult visata. Pe langa calciu, trebuie sa tii cont si de obtinerea vitaminei D, despre care se spune ca fixeaza calciul in oase, facandu-le mai rezistente. Organismul uman trebuie sa isi ia vitamina D de la razele solare, cate 30 de minute in fiecare zi.

Omega 3 si 6 sunt urmatoarele pe lista ta de nutrienti. Nu uita sa consumi de 2 ori pe saptamana peste, chiar daca vorbim de un peste mai gras, precum somonul. Acizii grasi esentiali omega 3 si 6 aduc multe beneficii organismului.

Si proteinele au rolul lor atunci cand vrei sa slabesti. Un organism nu poate functiona corect fara un aport suficient de proteine. In plus, proteinele ajuta la mentinerea masei musculare si la pierderea celei adipoase atunci cand vrei sa slabesti.

Si hidratarea este extrem de importanta intr-o cura de slabire. Incearca sa bei cel putin 2 litri de apa in fiecare zi si fa-ti un obicei in a avea intotdeauna la indemana o sticla de apa. Apa curata organismul pe interior si lupta impotriva celulelor adipoase.

Related

Diete & Fitness 8218406291848733372

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item