Remedii naturiste impotriva bataturilor!

Aproximativ 20% din populatie are o afectiune a piciorului, fie ca vorbim de ciuperca piciorului, de transpiratie excesiva sau de alte micoze sau infectii. Insa, bataturi avem cu totii, din cauza incaltamintei mici si stramte, sau a faptului ca stam prea mult in picioare purtand aceeasi pereche de pantofi. In timp, bataturile se maresc si devin dureroase, asadar trebuie sa prevenim din timp formarea acestora.

Se recomanda ca pantofii pe care ii purtam zilnic la serviciu sa nu aiba un toc mai mare de 3-4 centimetrii si sa fie comozi, sa nu stranga piciorul sau degetele la varf. O alta metoda de prevenire a bataturilor este purtarea sosetelor din bumbac in locul materialelor sintetice, deoarece sosetele din material sintetic nu absorb transpiratia, favorizand aparitia ciupercilor si altor micoze. Totodata, pielea piciorului trebuie sa fie bine hidratata pentru a preveni uscarea si craparea acesteia. Foloseste o crema hidratanta cel putin o data pe zi sau o crema speciala impotriva bataturilor. Uite care sunt cele mai bune tratamente naturiste pentru bataturi:

Rostopasca. Sucul proaspat de rostopasta este foarte recomandat datorita proprietatilor sale cicatrizante si antimicotice. Se aplica local sucul, de 2 ori pe zi, timp de 3 saptamani pentru cele mai bune rezultate.

Praz. Se lasa la macerat frunze de praz in otet timp de 24 de ore. Se aplica cataplasme cu un tifon imbibat in solutie, apoi se fixeaza cu leucoplast sau cu o soseta deasupra si se tine tratamentul toata noaptea. Bataturile ar trebui sa dea inapoi dupa 2-3 nopti de tratament.

Paine. Se lasa minim 12 ore cateva felii de paine in otet de vin. Seara, se omogenizeaza pana devine o pasta, care se aplica pe locurile dureroase. Se lasa tratamentul peste noapte, si se repeta ori de cate ori este necesar.

Ceapa si usturoi. Pune seara o felia de ceapa pe bataturi, bandajeaza piciorul, si lasa ceapa sa actioneze toata noaptea. Poti face acelasi lucru si cu usturoi pisat, iar in 2-3 saptamani batatura va disparea.

Lamaie. Se taie o felie de lamaie groasa si se aplica pe locul dureros, se bandajeaza si se lasa peste noapte.

Aspirina. Se ia o aspirina si se zdrobeste, amestecand cu putin suc de lamiae pana devine o pasta. Se face o baie fierbinte la picioare pana cand acestea se inmoaie, se sterg cu prosopul, apoi se ung bataturile cu pasta obtinuta. Se inveleste piciorul cu folie de plastic si cu un prosop si se lasa sa actioneze minim 30 de minute. Apoi se foloseste o piatra ponce sau o pila de calcaie pentru a scapa de bataturi. Se unge apoi locul cu o crema hidratanta sau cu putin ulei de masline. Tratamentul se poate repeta pana cand batatura dispare.

Aloe. Taie o frunza de aloe pe lung, pune-o pe batatura, bandajeaza si las-o peste noapte. Aloe vera are proprietati calmante si hidratante, si va inmuia bine batatura.

Ulei de cimbru. Amesteca putin ulei de cimbru cu ulei de masline si aplica cu un tifon solutia obtinuta peste bataturi. Se lasa peste noapte si are efect hidratant.

Ulei de levantica. Se face o baie calda, tinand picioarele in apa in care am pus cateva picaturi de ulei de levantica. Se sta minim 20 de minute, pentru ca uleiul sa actioneze, apoi se sterg picioarele cu prosopul, si se aplica o pasta din smochine (se dau cateva smochine prin blender). Se bandajeaza piciorul si se lasa toata noaptea. In 10-12 zile bataturile vor disparea.

Related

Sanatate 2836263963158317681

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item