Semne care ti-ar putea spune ca esti insarcinata!

Crezi ca esti insarcinata, insa nu stii acest lucru cu siguranta? Descopera in acest articol care sunt cele mai comune semne ale sarcinii! Tine minte ca fiecare sarcina se comporta diferit, in functie de organismul fiecarei femei, si poti resimti doar cateva din simptomele de mai jos. Daca prezinti oricare din aceste simptome, cumpara de la farmacie un test de sarcina pe care sa il poti face acasa si vei afla raspunsul in doar cateva minute.

Lipsa menstruatiei. Acesta este cel mai evident semn care ar trebui sa te puna pe ganduri. Insa lipsa menstruatiei nu inseamna neaparat si prezenta unei sarcini, putand fi vorba de o dereglare hormonala sau chiar din cauza unei raceli mai puternice.

Oboseala. Daca te simti mult mai obosita, desi nu ti-ai schimbat de curand orarul zilnic, s-ar putea sa fii insarcinata. Dereglarile hormonale care au loc in timpul sarcinii iti pot provoca o stare de oboseala, de irascibilitate sau lipsa energiei.

Greata. Starile de greata de dimineata sau pe parcursul zilei sunt foarte intalnite la femeile insarcinate, si pot aparea inca din prima saptamana de sarcina. Senzatia de voma poate fi provocata de alimente care inainte le puteai consuma fara nicio problema.

Pofte. Foarte multe femei insarcinate au frecvent pofte alimentare. Poate fi vorba de ceva ce nu ai mai mancat de mult, sau ceva care nu iti place in mod obisnuit. Pe de alta parte, foarte multe femei au o aversiune fata de anumite mancaruri sau mirosuri care, cand sunt insarcinate, nu le suporta.

Temperatura crescuta a corpului. Acest simptom apare si in cazul unei simple raceli, dar se poate manifesta si in cazul unei sarcini. Daca ai febra, neinsotita si de alte simptome ale racelii, este posibil sa fii insarcinata.

Sensibilitate crescuta a sanilor. Acest semn apare si inainte sau in timpul mentruatiei, sau daca esti insarcinata. Poti observa o usoara durere la nivelul sanilor sau sensibilitate in jurul mameloanelor. De cele mai multe ori, mamelonul capata si o culoare mai inchisa, semn ca organismul tau se pregateste pentru alaptare.

Urinare frecventa. Senzatia de urinare tot mai frecventa este unul din cele mai comune simptome ale sarcinii. Si asta deoarece uterul creste in dimensiune si pune presiune asupra vezicii, care te face sa te duci mult mai des la toaleta.

Ameteala sau lesin. Foarte multe femei se plang de stari de ameteala atunci cand sunt insarcinate, corelate cateodata si cu stari de lesin. Daca atunci cand te ridici brusc de pe scaun sau dupa ce ai stat mult timp in picioare ai o senzatie de ameteala, este posibil sa fii insarcinata. Insa aceste simptome apar si in cazul unei anemii sau a unui stil de viata nesanatos.

Sangerare usoara. Atunci cand ovulul fertilizat se implanteaza in uter poate aparea o usoara sangerare, confundata de foarte multe femei cu aparitia mentruatiei. Ai grija si la simptomele de mai sus!

Related

Sanatate 6023118785293076693

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item