Depresia si tristetea nu sunt acelasi lucru!

Cu siguranta ai auzit de depresie si o caracterizezi ca o tristete, insa nu este tocmai corect. De fapt, depresia si tristetea nu sunt deloc acelasi lucru. Tristetea se manifesta pe o perioada mult mai scurta de timp si nu necesita decat cateva clipe de relaxare, detensionare si poate un film bun sau o iesire in oras. Insa in cazul depresiei lucrurile nu sunt deloc atat de simple.

Depresia este o boala psihica ce poate fi tratata doar de persoanele specializate, pe cand tristetea este o stare din care poti iesi singur. Principalele semne ale depresiei sunt o stare de spirit foarte proasta, refuzul de a socializa, lipsa poftei de mancare sau consumul excesiv de alimente, lipsa interesului pentru orice preocupare sau hobby, sentimente ca ura si dispret si chiar lipsa dorintei de a mai trai.

Ceea ce ajuta in cazul tristetii, precum iesirile in oras, discutiile cu cele mai bune prietene, etc., nu sunt de niciun folos in cazul depresiei. Fiind o boala, depresia va trebui diagnosticata si tratata de catre un psiholog.

Pacientul trebuie sa renunte la gandurile sumbre care i-au acaparat gandirea, sa incerce sa vada lumea cu alti ochi, sa isi recastige increderea in fortele proprii si respectul de sine si sa renunte la sentimentele “urate”.

O persoana care este doar trista va face fata problemelor, insa in cazul persoanelor depresive, acestea vor putea cu greu sa treaca de orice mica problema le apare in cale, deoarece au tendita de a maximiza orice.

Depresivul se simte neajutorat, neputincios si coplesit de probleme.

Starile depresive pot surveni si in urma consumului de alcool, droguri sau tutun. Medicii considera o persoana depresiva daca indeplineste oricare 5 din urmatoarele “cerinte”:
-          Stare depresiva de cel putin 2 saptamani (tristete, irascibilitate, schimbari de dispozitie, goliciune emotionala);
-          Schimbari importante in greutate sau prezenta bolilor de alimentatie (anorexie, bulimie, mancatul excesiv);
-          Agitatie sau incetinire a miscarilor normale;
-          Sentimente de desconsiderare si invinovatire;
-          Ganduri, planuri sau tentative de suicid;
-          Diminuarea interesului pentru orice activitate, care inainte era placuta;
-          Aparitia insomniei;
-          Oboseala si lipsa de energie;
-          Necesitatea mai multor ore de somn zilnic, fara ca pacientul sa faca vreo activitate epuizanta din punct de vedere fizic sau intelectual;
-          Lipsa concentrarii.

Depresia este a patra boala ca raspandire de pe intreg globul, fiind considerata boala secolului.

Related

Dragoste & Sex 8048401160341531685

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item