Cum ne indragostim?

Foarte multi dintre noi si-a pus cel putin o data in viata intrebarea existentiala “Cum ne indragostim?”. Ani de-a randul cercetatorii au incercat sa descopere mecanismul “indragostirii”, insa chiar si Sigmund Freud a spus ca nu intelege procesul.

In zilele noastre, cercetatorii dau vina pe procesele chimice, biologice si psihologice ce influenteaza creierul  si duc la senzatia de indragostire. Vom descoperi in continuare care sunt factorii decisivi care ne ajuta sa ne indragostim de cineva.

Prima impresie este intotdeauna foarte importanta. Atunci cand doi oameni se cunosc, au loc anumite schimbari chimice si biologice (hormonale in corp). Tot ce facem mai tarziu este sa raspundem, inconstient, acestor schimbari. De cele mai multe ori cand intalnesti pe cineva pentru prima oara, vei zambi. Zambetul transmite o stare de fericire, de bucurie, de viata, care nu are cum sa nu ne molipseasca si pe noi sau pe interlocutor. Si atunci cand suntem fericiti, ne indragostim mai usor. Acum intelegi de ce trebuie sa zambesti in fiecare zi?

Asemanarile din nou pot avea un impact major asupra procesului de indragostire. De cele mai multe ori cautam in persoana iubita trasaturi, obiceiuri si hobby-uri asemanatoare cu ale noastre. Chiar daca se spune ca “contrariile se atrag”, se pare ca in procesul indragostirii, acest lucru nu este chiar valabil. Vrem sa ne intelegem cat mai bine cu partenerul, si de aceea cautam asemanari si trasaturi comune pentru ca relatia sa tina cat mai mult.

Hormonii. Asa cum era de asteptat, hormonii joaca un rol foarte important in tot acest proces. Oxitocina este un hormon cu efect de calmare, care ajuta la consolidarea increderii. Cercetatorii care studiaza acest hormon spun chiar ca oxitocina ar putea ajuta barbatii sa ramana fideli. Pe de alta parte, dopamina eliberata de creier creeaza o senzatie de placere, in special in cazul contactelor sexuale sau in satisfacerea unor nevoi de supravietuire (procreere, hranire).

Sexul. Cu totii suntem de acord ca si sexul ajuta la procesul de indragostire, tocmai prin eliberarea mai multor hormoni, care ne dau o stare de fericire si implinire. Pentru multe persoane, sexul este atat de important, incat chiar poate modifica cursul relatiei. In cazul in care sexul nu este bun inca de la inceput, foarte multe persoane renunta la relatie, chiar daca incep sa aiba anumite sentimente fata de partener.

Indragostirea nu tine o vesnicie. Din pacate, odata cu trecerea timpului starea de “indragostit” dispare treptat. Ne obisnuim cu persoana de langa noi, nu mai simtim aceiasi fiori la fiecare intalnire, nu mai suntem atat de nerabdatori sa-i aflam secretele si cautam o stabilitate. Din acest punct, dragostea se transforma in iubire, intelegere, comunicare, respect reciproc si dorinta de stabilitate.

Related

Dragoste & Sex 1489840044600874800

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item