Iubire sau obsesie? Vezi unde se incadreaza relatia ta!

Este o linie subtire intre iubire si obsesie, iar fiecare dintre noi trebuie sa recunoastem atunci cand am trecut limitele iubirii. Ai o relatie de ceva timp, esti indragostita pana peste cap de iubitul tau si simti ca este cel mai bun lucru care ti s-a intamplat in viata. Asa ca iti pui intrebarea: este iubire sau obsesie? Noi iti spunem la ce sa fii atenta daca vrei sa stii unde se incadreaza relatia ta.

Iubirea adevarata este un semtiment ce nu poate fi descris in cuvinte. Este intelegerea perfecta, comunicarea fara rusine, respectul reciproc, sinceritatea ambilor parteneri si multe alte lucruri in comun. Iubirea trebuie sa te faca mai bun, mai fericit, plin de viata si mai optimist. Chiar daca aveti planuri in comun, asta nu inseamna ca ati uitat sa fiti individualisti, sa va faceti timp si de hobby-urile proprii si sa va intalniti cu prietenii vechi.

Iubirea inseamna sa fii exact cine esti si cel de langa tine sa te iubeasca doar pentru aceste lucruri.
Sa vedem insa cum se diferentiaza obsesia de acest sentiment minunat numit iubire. Obsesia inseamna o iubire dusa la extrem, o iubire care nu te mai face fericit, ci iti da momente de suferinta, de indoiala si de resentimente fata de cel de langa tine.

Cand spui ca “nu poti trai fara el”, ca el este “toata viata ta” si ca ai face “orice pentru el”, inseamna ca ai cazut deja in capcana obsesiei. Poti trai si fara el, chiar daca acum simti cu totul altfel. Gandeste-te in primul rand ca erai fericita si pana sa-l intalnesti pe el si ca fericirea este chiar in fata ta, daca iti ridici ochii din pamant sa o cauti.

La inceput simti ca veti ramane impreuna toata viata, insa oamenii se schimba, isi schimba preferintele si prioritatile, chiar si sentimentele. Asa ca sa nu te mire cand va veni si ziua despartirii doar pentru ca sunteti doua persoane complet diferite. Si daca esti dispusa sa faci totul pentru el, inseamna ca esti dispusa sa ii ierti orice greseala, orice umilire, orice lovitura si orice ti-ar face doar pentru ca tu “il iubesti”.

Atunci cand vorbim de o obsesie, putem spune ca vorbim si despre o pierdere a personalitatii proprii. Ceea ce inainte nu iti place, acum strigi in gura mare cat de mult iti place, doar pentru ca asta ii place si lui , si tu nu vrei sa il dezamagesti sau sa creada ca nu va potriviti. Daca aveai un hobby caruia lui nu i-a placut, ai renuntat fara prea multe remuscari, din nou, pentru a-i satisface lui orgoliul. Si de prieteni nici nu mai vorbesc, caci sunt sigura ca ai uitat sa-ti mai suni cea mai buna prietena pentru ca tot timpul tau liber il dedici lui.

In plus, de fiecare data cand sunteti despartiti, chiar si pentru cateva ore, te gandesti intr-una la el, te intrebi ce face in fiecare minut, il suni din zece in zece minute, sau macar ii lasi un mesaj, si esti chiar lipsita de energie in lipsa lui. Daca asta se intampla si in relatia ta, este timpul sa spui AJUNGE!
O relatie neprotrivita, ca cea in cazul obsesiei, nu numai ca poate avea urmari psihologice, dar si fizice.

Organismul tau este supus unui mare stres, imunitatea scade, tensiunea iti creste, iar toate aceste lucruri te pot imbolnavi, chiar daca tu inca nu iti dai seama de acest lucru.
In locul iubirii, atat de frumoase, in inima si sufletul tau isi va face loc ura, frustrarea, mania si reprosurile ca te-ai lasat umilita atat de mult timp. Spune-ti ca vrei sa fii mai bine, ca meriti o iubire adevarata, ca meriti sa fii iubita cel putin la fel de mult precum iubesti, ca trebuie sa te indepartezi de obiectul dependentei (EL) si ca trebuie sa iti refaci viata pentru a fi fericita si cu adevarat implinita.

Related

Dragoste & Sex 8046280576331250702

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item