Iata cateva tratamente naturiste pentru unghii sanatoase!

Mainile sunt cartea noastra de vizita, iar unghiile trebuie sa arate mereu impecabil. Insa din pacate, exista anumite probleme cu care ne putem confrunta, in incercarea de a avea o manichiura cat mai frumoasa. Unghiile ingalbenite sau care se exfolieaza sunt printre cele mai raspandite “afectiuni”, insa din fericire, exista si cateva remedii. Iata cateva tratamente naturiste pentru unghii sanatoase!

Lamaia. Sucul de lamaie este un foarte bun astringent si curata in profunzime suprafata unghiei. Daca ai purtat oja neagra si unghiile au ramas cu o nuanta de albastrui, incearca sa folosesti putin suc de lamaie pe post de acetona. Vei observa imediat cum unghiile tale isi revin la culoarea naturala.

Ulei. Poti folosi aproape orice ulei doresti, insa cele mai indicate sunt cele de masline, de ricin, de argan sau de palmier. Tratamentul se adreseaza in special femeilor care au probleme cu exfolierea sau ruperea unghiilor. Se ia jumatate de ceasca de ulei si se incalzeste timp de cateva secunde. Tinem apoi unghiile in acest ulei usor incalzit (ai grija sa nu te frigi) timp de 5 minute pentru fiecare mana. Repeta acest tratament in fiecare zi timp de 10 zile, apoi doar de 2 ori pe saptamana, inainte sa iti faci manichiura. Vei observa imediat rezultatele.

Bicarbonatul de sodiu. Inca un remediu foarte bun este bicarbonatul de sodiu, care ajuta in cazul unghiilor ingalbenite. Amesteca putin bicarbonat cu cateva picaturi de apa, astfel incat sa se formeze o crema. Aplica aceasta crema pe unghii si lasa tratamentul sa actioneze 30 de minute inainte de a te spala. Stim foarte bine ca bicarbonatul are efecte vizibile de albire si asupra dintilor, asadar il poti folosi si pe post de pasta de dinti.

Miere. In cazul in care suferi de vreo ciuperca a unghiei, mierea poate fi de folos, datorita actiunii sale antibacteriene. Pune putina miere in niste manusi de plastic de unica folosinta si apoi poarta-le timp de 30 de minute. Scoti mainile din manusi si speli in mod normal. In plus, mierea are si un puternic efect hranitor si intareste unghiile.

Pasta de dinti. Pasta de dinti contine diferite ingrediente care au rolul de a inalbi dintii si de a-i proteja. Ei bine, se pare ca pasta de dinti poate fi folosita cu succes si pe unghii, scotand petele inchise la culoare. Aplica putina pasta de dinti pe o perie de dinti si freaca usor, cu miscari circulare, pe suprafata unghiei.

Related

Lifestyle 4800178908944257105

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item