Scapa de cearcanele inestetice!

Mai devreme sau mai tarziu, atat femeile cat si barbatii, au in jurul ochilor cearcane. Afla aici care sunt cauzele aparitiei si cum le poti trata pentru a avea aspectul mereu fresh si tanar.

Cearcanele sunt de cele mai multe ori puse pe seama noptilor nedormite sau a oboselii. In realitate, cearcanele apar ca urmare a oxidarii hemoglobinei. Atunci cand hemoglobina se descompune aceasta capata o culoare albastruie. Desi acest proces se intampla in mai multe locuri in organism, se vede doar la nivelul ochilor deoarece pielea de aici este foarte subtire.

Cearcanele mai pot aparea si datorita hiperpigmentarii, in cazul persoanelor cu tenul mai inchis. In ceea ce priveste pungile de sub ochi acestea pot fi cauzate de retentia de apa sau de o circulatie deficitara a sangelui.

Retentia de apa se datoreaza unei diete bogate in sare, in timp ce o circulatie deficitara se poate datora unei congestii nazale. Factorul genetic poate fi foarte important in aparitia cearcanelor, deoarece se pot mosteni de la parinti. Nu trebuie sa uitam nici de stresul, oboseala, consumul de tutun, alcool, cafea sau dulciuri care favorizeaza aparitia cearcanelor.

Vrei sa scapi de cearcane? Uite aici cateva sfaturi utile:

-          Fara tutun! Se stie ca fumatul dauneaza sistemului circulator, poate duce la probleme vasculare, si exact de asta nu avem nevoie daca vrem sa scapam de cearcane.

-          Musetelul si vitamina K au proprietati antiinflamatorii, asadar infuzii cu musetul sau un aport suplimentar de vitamina K te vor ajuta.

-          Dieta este importanta deoarece va mentine pielea tanara. Consuma zilnic fructe si legume pentru o sanatate de fier.

-          Pliculetele de ceai verde sau negru puse pe ochi inainte de culcare pot face minuni.

-          Cu cat mai putin sarat mananci cu atat mai bine. O cantitate mare de sare retine apa in organism, asa ca renunta la sare si bea cat mai multa apa pentru ca corpul tau sa fie in permanenta hidratat.

-          Odihna isi spune si ea cuvantul aici. Incearca sa dormi cel putin 7 ore pe noapte pentru ca a doua zi sa ai energia necesara sa termini tot ce ai de facut.

Medicina moderna ne poate scapa de cearcane prin injectarea de acid hialuronic sau grasime proprie, efect ce poate dura intre 6-12 luni.

Related

Lifestyle 7200437004195527790

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item