Bebelusul la 6 saptamani - o varsta cu multe satisfactii pentru mama


Bebelusul la 6 saptamani se dezvolta rapid, ia in greutate si este tot mai vioi, iar mama a capatat incredere in ea in ultimele saptamani si asteapta noile etape cu nerabdare si bucurie. Cum se simte mama? Victorioasa! Ce-a fost mai greu a trecut. Iti amintesti ca prin vis de prima saptamana cu bebelusul acasa si iti vine sa zambesti de temerile care te incercau atunci.
Deja ai experienta. Accepti micile neplaceri cu gandul la marile bucurii: primul gangurit, primul dintisor, primul pas... Ai perspectiva, iti faci planuri pe termen lung: diversificarea alimentatiei, premergatorul, gradinita etc.

Ce face bebelusul la 6 saptamani? Medicul va evalua dezvoltarea lui in cadrul unui examen mai amanuntit. Nota de trecere inseamna ca ati depasit cu brio aceasta perioada de foc. Bebelusul la 6 saptamani este treaz mai mult timp pe parcursul zilei. De aceea, poti profita de aceasta ocazie pentru a-l ajuta sa isi dezvolte sistemul senzorial. Canta-i un cantec de leagan sau pune-i niste muzica. Vei observa cum bebelusul isi va exprima bucuria gangurind sau dand din maini si din picioare.


Ce spun specialistii? Inca de la prima vizita la cel mic, roaga pediatrul sa-ti faca un desfasurator al momentelor importante care urmeaza: cand se fac vaccinarile, cand se va diversifica alimentatia etc. In acest fel, mama stie la ce sa se astepte, ceea ce ii este de ajutor. Bebelsul la 6 saptamani Fiecare etapa depasita ii da increderea ca este pe drumul cel bun. Si inca un amanunt: memoria retine doar lucrurile placute. Nimeni nu face o poza copilului cu colici, toti fotografiaza primul dintisor.

Related

Lifestyle 8298027332807978811

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item