Romania va exporta carne de porc în China de la sfarsitul lunii
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/romania-va-exporta-carne-de-porc-in.html
Odata cu semnarea acestora (protociale – n.r.) pot începe exporturile, dacă agenţii economici din Romania şi China şi-au armonizat condiţiile de export, respectiv tarifele şi cantităţile. Noi am armonizat certificatele, care de două săptămâni au fost deja expediate, respectiv câte 90 de certificate pentru fiecare tip de export, în fiecare punct de intrare în China“, a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), potrivit Agerpres.
Acesta consideră că până la finele acestui an vor fi armonizate şi
certificatele pentru exporturile de preparate din carne de porc, din
carne de vită, din lapte şi produse din carne de pasăre. „Cert este că
se doreşte ca din România să fie importate absolut toate produsele din
origine animală. Şi aici vorbim şi de carne de vită, de produse din
carne de vită, de produse din pasăre, lapte şi produse lactate, carne de
oaie, miere, vin sau furaje“, a adăugat Mănăstireanu.
Reuniunea miniştrilor din regiune, la Bucureşti
Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est va avea
loc săptămâna viitoare la Bucureşti, cu ocazia ediţiei din acest an a
întâlnirii premierilor din China şi statele din regiune.
La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai
sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria,
Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru,
Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi
Macedonia. De asemenea, la Forum va participa premierul chinez Li
Keqiang, care va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu
ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre
îmbunătăţirea cooperării.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments