Ce s-a scumpit cel mai mult de Sarbatori

Multe dintre produsele de bază s-au scumpit mai mult în România decât în majoritatea ţărilor din UE.

Produsele alimentare incluse în HICP ( harmonised index of consumer prices) s-au scumpit în noiembrie anul acesta cu 1,3% faţă de perioada similară a anului trecut, scrie Economica.net.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, România este una dintre pieţele Uniunii Europene cu cele mai semnificative majorări de preţ în perioada analizată.

Creşteri peste media europeneană (plus 1%) s-au raportat, de asemenea, în Estonia şi Marea Britanie (2,1%), Luxemburg (1,1%), Olanda (1,2%), Austria (1,5%), Germania (1,6%).

În celelalte state din UE, produsele alimentare au fost mai ieftine decât cu un an în urmă, grecii şi bulgarii având cele mai importante scăderi de preţuri: -2,9%, respectiv -1%.

Legumele s-au scumpit în România cu 2,8% faţă de anul trecut. Majorări de preţ de 1,9% s-au înregistrat şi la carne, în timp ce peştele şi fructele de mare s-au scumpit cu 2,4%.

Nu au fost doar scumpiri pentru români. Cele mai importante reduceri de preţuri s-au înregistrat la pâine (-8,6%), fructe (-8,2%),ulei (-6,5%) şi lapte (-0,9%).

Related

Stiri Locale 782172047235673966

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item