Înca un motiv sa nu fumezi marijuana: favorizeaza cresterea sanilor la barbati

Marijuana afectează nivelul testosteronului, putând cauza creşterea sânilor în cazul bărbaţilor, conform unor studii recente.
 
Ginecomastia, creşterea sânilor la bărbaţi, afectează între 33 şi 41% din bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani. Această tulburare este mai comună în timpul pubertăţii, afectând aproape 60% dintre adolescenţi, din cauza modificărilor prin care trece organismul băieţilor.
 
Deşi multe dintre cazurile de ginecomastie se rezolvă de la sine în câteva luni (sau ani), există foarte mulţi bărbaţi care apelează la chirurgia estetică pentru a scăpa de sâni, notează CNN.
 
Creşterea sânilor la bărbaţi este cauzată de un dezechilibru hormonal. Când balanţa hormonilor înclină spre estrogen în defavoarea testosteronului, organismul răspunde prin crearea unui ţesut adipos în plus în zona sânilor. Studiile pe animale au demonstrat că expunerea la un ingredient activ în marijuana poate rezulta în scăderea nivelului testosteronului, poate cauza reducerea mărimii testiculelor şi chiar anormalităţi în forma şi funcţionarea spermatozoizilor.
 
În cazul oamenilor, efectele marijuanei asupra testosteronului şi estrogenului nu sunt foarte clare. Totuşi, la cei care fumează marijuana regulat s-au înregistrat niveluri mai mici de testosteron. 
 
„Deşi asocierea dintre marijuana şi ginecomastie nu a fost demonstrată foarte clar, pare o concluzie destul de logică. Din această cauză, mulţi dintre chirurgii plasticieni s-au obişnuit ca, în cazul celor care vin să li se reducă sânii, să întrebe despre consumul de canabis şi să recomande imediat încetarea acestui obicei“, spune chirurgul plastician american Anthony Youn, corespondent pentru CNN.

Related

Tabloid 5464327075434061194

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item