Ciorba de pui à la grec

Consistenta catifelata a ciorbei de pui à la grec confera o savoare deosebita acestui fel de mancare. 

 
Timp de preparare: Mediu
Numar de portii: 6-8
Complexitate: mediu

 
Ingrediente principale: 
piept de pui, telina, morcov, cartof, pastarnac, orez, smanatana, lapte, oua

Ingrediente

1 piept de pui de cca. 1 kg
1 telina mica
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
2 cartofi
100 g orez
sare
3 galbenusuri de ou
300 ml smantana
100 ml lapte
marar, sofran

Mod de preparare

Puneti apa la fiert intr-o oala maricica. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati pieptul de pui si lasati-l sa fiarba la foc mic. Indepartati spuma lasata de carne cu o spumiera.

Intre timp, tocati legumele in cubulete mici: telina, morcovii, pastarnacul, ceapa si cartofii. Cand carnea este fiarta, scoateti-o, adaugati legumele si orezul si aduceti din nou la fierbere.

Ciorba de vacuta

Taiati pieptul de pui fiert in cubulete mici si, cand legumele sunt aproape gata, adaugati carnea taiata in ciorba si lasati sa fiarba in continuare.

Separat, amestecati intr-un castron mai mare galbenusurile de ou, smantana si laptele, apoi lasati deoparte.

Cand ciorba de pui a la grec este gata, lasati-o putin sa se raceasca. Apoi, luati zeama din ciorba cu un polonic, turnati peste amestecul de oua, smanatana si lapte si bateti rapid cu un tel, pana cand compozitia incepe sa se umfle. Repetati procedura pana cand amestecul ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi turnati-l in oala cu ciorba. Amestecati si adaugati sare dupa gust.

Decorati ciorba de pui a la grec cu cateva fire de marar si sofran.
 

Related

In Bucatarie 6063422171004200732

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item