Harsha-mini paini marocane
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/harsha-mini-paini-marocane.html
Harsha este un fel de paine facuta din gris, se serveste in Maroc la
mic dejun cu unt si miere alaturi de un ceai verde cu menta.
Ingrediente :
1 lingura zahar
½ lingurita praf de copt
½ lingurita de sare
150ml lapte caldut
100g unt topit
400g gris
Mod de preparae :
Intr-un bol mare adaugati gris si opriti cam 50g din gris ca sa-l folositi mai tarziu, peste gris adaugati zahar, praf de copt si sare. Amestecati bine toate aceste ingrediente, apoi adaugati unt topit si amestecati pana se obtine un amestec nisipos. Adaugati lapte si amestecati bine pana se obtine un aluat moale si omogen.
Apoi lasati aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute, timp in care grisul absoarbe untul si laptele. Presarati niste gris pe blatul de lucru si luati aluatul si il framantati usor. Apoi cu mainele intindeti aluatul. Cu ajutorul unei pahar formati cercuri mici, repetati aceeasi procedura cu aluatul care a ramas.
Puneti o tigaie la foc mic, presarati niste gris peste ea, si plasati cercurile pe care le-ati facut. Apoi presarati niste gris pe fiecare cerc, si ii lasati sa se coaca timp de 3 minute pe fiecare parte la foc mic ca sa se coaca foarte bine, nu este recomandat foc mare pentru ca se vor coace doar de afara si inauntru raman necoapte.
Pofta buna!
Ingrediente :
1 lingura zahar
½ lingurita praf de copt
½ lingurita de sare
150ml lapte caldut
100g unt topit
400g gris
Mod de preparae :
Intr-un bol mare adaugati gris si opriti cam 50g din gris ca sa-l folositi mai tarziu, peste gris adaugati zahar, praf de copt si sare. Amestecati bine toate aceste ingrediente, apoi adaugati unt topit si amestecati pana se obtine un amestec nisipos. Adaugati lapte si amestecati bine pana se obtine un aluat moale si omogen.
Apoi lasati aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute, timp in care grisul absoarbe untul si laptele. Presarati niste gris pe blatul de lucru si luati aluatul si il framantati usor. Apoi cu mainele intindeti aluatul. Cu ajutorul unei pahar formati cercuri mici, repetati aceeasi procedura cu aluatul care a ramas.
Puneti o tigaie la foc mic, presarati niste gris peste ea, si plasati cercurile pe care le-ati facut. Apoi presarati niste gris pe fiecare cerc, si ii lasati sa se coaca timp de 3 minute pe fiecare parte la foc mic ca sa se coaca foarte bine, nu este recomandat foc mare pentru ca se vor coace doar de afara si inauntru raman necoapte.
Pofta buna!
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments