Orez cu sos de visine
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/ingrediente-200-gr-orez-3-linguri-zahar.html
Ingrediente:
- 200 gr orez;
- 3 linguri zahar;
- 800 ml lapte;
- 1 esenta de vanilie.
Sos de visine:
- 500 gr visine;
- 1 plic zahar vanilinat;
- 30 ml cherry (bautura alcoolica pe baza de cirese);
- 2 linguri zahar;
- 1 cana apa;
- 1 lingura amidon.
Laptele se pune la fiert cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga orezul. Se amesteca des pentru ca orezul sa nu se lipeasca de fundul vasului si se tine pe foc 15-20 de minute, pana cand orezul este fiert.
Inainte de a stinge focul adaugam si esenta de vanilie. Cat inca este cald, orezul se pune in 4-6 pahare inalte, in care se va servi preparatul.
Visinelor li se scot samburii, iar amidonul se dizolva in bautura alcoolica. Fierbem toate ingredientele pentru sosul de visine si lasam 5 minute la fiert, pana cand sosul se ingroasa putin. Punem sosul peste orezul din pahare si lasam la racit. Inainte de servire se lasa 30 de minute la frigider.
Pofta buna!
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments