Prajitura cu ciocolata si cirese


Ingrediente:
- 1 cana faina;
- 2 linguri cacao;
- 2 lingurite praf de copt;
- 1,5 cani zahar;
- 1/2 cana lapte;
- 180 gr unt;
- 3 oua;
- 1 compot de cirese.

Glazura:
- 1 cana frisca;
- 50 gr unt;
- 200 gr cacao;
- 1/2 ceasca zahar;
- 100 gr ciocolata neagra simpla.

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile, untul si zaharul, si se amesteca pana cand zaharul este topit. Se adauga faina si praful de copt, iar la final laptele si cacaoa. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30-35 de minute (180 grade C). Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie pe mijloc (ca si cand ai vrea sa faci un tort). Ambele parti ale blatului se insiropeaza cu sucul de la compot.

Se pregateste galzura: ciocolata neagra se topeste la bain marie, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente, pana obtinem o crema. Se pune un blat, se unge cu 1/2 din glazura rezultata, se imprastie ciresele, al doilea blat, iar la final restul de glazura. Se lasa la rece 2 ore inainte de servire.

 Pofta buna!

Related

In Bucatarie 6662954454374471859

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item