Paine cu cartofi
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/paine-cu-cartofi.html
Ingrediente
2 cartofi mari fierti
1 kg. faina alba
550 ml. apa calda
5 linuri ulei de masline
50 g. drojdie proapata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
un ou
mac
Mod de preparare
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa. Framanta un aluat elastic. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute. Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt. Cand aluatul este dospit se pune in tavi si se lasa la dospit inca 15 minute. Se unge aluatul cu ou si se presara cu mac. Da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand painea este coapta se scoate din cuptor si din tavi, acoperindu-se cu un prosop curat.
2 cartofi mari fierti
1 kg. faina alba
550 ml. apa calda
5 linuri ulei de masline
50 g. drojdie proapata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
un ou
mac
Mod de preparare
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator ,pentru framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:cartofii fierti si rasi pe razatoarea mica,uleiul,sarea,zaharul drojdia si apa. Framanta un aluat elastic. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit 40-50 minute. Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt. Cand aluatul este dospit se pune in tavi si se lasa la dospit inca 15 minute. Se unge aluatul cu ou si se presara cu mac. Da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand painea este coapta se scoate din cuptor si din tavi, acoperindu-se cu un prosop curat.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments