Cum ne putem detoxifia ficatul!

Ficatul este un organ vital fara de care nu am putea supravietui, acesta asigurand procesul de detoxifiere a intregului organism. Insa, din cand in cand, chiar si ficatul are nevoie de o cura de detoxifiere, pentru a-si regla functia. Sa vedem cateva metode prin care ne putem detoxifia ficatul!

Seminte de in. Semintele de in ajuta in problemele digestiei, datorita continutului mare de acizi grasi esentiali omega 3. In plus, ajuta si la detoxifiere si la eliminarea materiilor fecale.

Anghinare. Stim despre anghinare ca protejeaza celulele din care este alcatuit ficatul, ajuta la regenerarea acestora si chiar imbunatateste functiile ficatului.

Radacina de cicoare. Are proprietati de purificare a sangelui, rinichilor si ficatului. In plus, radacina de cicoare este un tratament bine cunoscut in cazul ficatului marit.

Papadia. Cine s-ar fi gandit ca o planta atat de mica poate avea beneficii atat de mari? Frunzele de papadie ajuta la eliminarea toxinelor din organism si metabolizeaza grasimile.

Lemnul dulce. Lemnul dulce stimuleaza sistemul imunitar si ajuta ficatul sa ramana rezistent in fata diferitilor virusi, bacterii sau microbi.

Sfecla rosie. Sucul de sfecla rosie este recomandat atunci cand vrei sa tii o dieta de detoxifiere. Pregateste-ti acasa un pahar cu suc de sfecla rosie, in care sa mai adaugi si putin morcov, patrunjel, telina si ridichie neagra.

Ceai de galbenele. Acest ceai minunat ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului si are actiune antiinflamatoare.

Apa cu lamaie. In fiecare dimineata, fa-ti un obicei din a bea o cana cu apa calduta in care ai stors jumatate de lamaie. Ajuta la curatarea vezicii biliare, la topirea grasimilor si la detoxifierea intregului organism.

Ceapa si usturoi. Aceste doua alimente minune au multiple beneficii asupra sanatatii noastre, in ciuda gustului si al mirosului nu tocmai placut. Acestea contin fitonutrienti, care ajuta la detoxifierea ficatului si tin bacteriile si virusii departe.

Citricele. De fapt, vitamina C din citrice este raspunzatoare pentru detoxifierea ficatului. Vitamina C sporeste actiunea glutationului, o proteina pe care o gasim in mod natural in ficat, splina si rinichi.

Related

Sanatate 4880908804361936030

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item