Cum sa combati respiratia urat mirositoare!

Respiratia urat mirositoare nu este o necunoscuta pentru nimeni. Cu totii stim cat de neplacuta poate deveni respiratia noastra. Specialistii considera ca respiratia urat mirositoare este provocata de mai multi factori, printre care tartru, resturi de mancare sau radiculare, carii, ulceratii la nivelul mucoasei bucale, alimentatie, tutun, alcool sau o igienizare precara.

Medicii stomatologi sunt de parere ca pentru a preveni respiratia urat mirositoare, controlul la stomatolog o data la 6 luni, si evident rezolvarea tuturor problemelor dentare,  este singura cale. Azi vom descoperi alte metode, mai naturiste, care sa ne ajute sa scapam de respiratia urat mirositoare pana la vizita medicala.

Rodia. Rodia actioneaza ca o apa de gura, daca este pregatita cum trebuie. Ia coaja de la o rodie, las-o la soare pana se usuca, pune cojile uscate in apa fierbinte (500 ml), asteapta pana apa se raceaste si ai preparat acasa o apa de gura naturala. Acest tratament se poate folosi si in cazul in care exista ulceratii la nivelul gurii.

Menta. Nu degeaba toate gumele de mestecat, pastilele pentru improspatarea respiratiei si pastele de dinti au in componenta menta. Insa daca nu vrei sa iti distrugi dintii cu gume de mestecat, atunci incearca sa mesteci putina menta proaspata. Efectul va fi mai de lunga durata.

Patrunjel. Se poate consuma si ca atare sau poti prepara o apa de gura. Pune la fiert 500 de ml apa, adauga cateva fire de patrunjel, lasa la fiert 2 minute, apoi adauga si cateva cuisoare. Dupa ce strecori preparatul, ai o apa de gura foarte fresh.

Fisticul. Fisticul are proprietati antiseptice si scade aciditatea din cavitatea bucala. Consuma un pumn de fistic zilnic, deoarece scade cantitatea de bacterii din gura si ajuta impotriva mirosului neplacut.

Bicarbonat de sodiu. In trecut, bicarbanatul de sodiu se folosea si pentru albirea dintilor, insa acum este indicat in special in cazul respiratiei urat mirositoare. Pune intr-un pahar cu apa 2 lingurite de bicarbonat de sodiu, si apoi fa gargara cu acest tratament de 2 ori pe zi, dupa periaj.

Aloe vera. Cumpara de la orice plafar un gel natural de aloe vera, pe care sa-l amesteci cu pasta ta de dinti la fiecare spalare. Aloe vera omoara bacteriile si virusii din cavitatea bucala, stimuleaza refacerea celulara si are proprietati antiinflamtorii.

Related

Sanatate 7986934561784481490

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item