Tratamente naturiste impotriva herpesului!

Cu siguranta stii cat de neplacut poate fi herpesul aparut in zona gurii. Herpesul apare din cauza unui organism slabit, din cauza racelii sau pe fondul unor deficiente de vitamine si minerale din corpul tau. Azi iti vom prezenta cateva remedii naturiste care sa te ajute sa scapi de herpesul atat de inestetic. Insa daca herpesul nu trece in cateva zile, vizita la medic este obligatorie, pentru a nu cumva fi vorba de ceva mai grav.

Cel mai cunoscut remediu naturist pentru herpes este pasta de dinti, care va vindeca rana, insa intr-un timp mai indelungat. Mai bine este sa aplici miere sau propolis pe rana, deoarece au efect antiviral si antibacterial si trateaza mai rapid infectia.
Mai poti prepara si o tinctura de brusture sau musetel, pe care sa o aplici la fiecare doua ore, pe timpul zilei, timp de 2-3 zile. Daca vrei un produs direct din farmacii, atunci alifia de galbenele este cea mai indicata.

Pentru ca herpesul apare in urma unei imunitati scazute, echinaceea te va ajuta foarte mult, deoarece are efect imunostimulator. In plus, aceasta impiedica si raspandirea virusului herpetic si gripal. O alta planta pe care o poti folosi este gheara matei care are si efect antiinflamator.

Un unguent 100% natural il poti pregati chiar tu acasa din galbenele, rostopasca, flori de coada soricelului, marul lupului, pelin si coaja de stejar in parti egale. Unguentul se aplica de 2-3 ori pe zi, timp de maxim 4-5 zile (vei observa inca din a doua zi o imbunatatire).

Solutiile alcoolice sau uleiurile volatile pot fi si acestea un remediu bun. Pe un tifon aplica putin alcool rafinat 80% si tine compresa timp de 10 minute pe locul dureros. Uleiurile volatile (levantica sau menta) se amesteca cu apa (pentru 2 picaturi de ulei volatil se adauga 100 ml apa) si se folosesc tot sub forma de comprese.

Sucul plantei urechelnite este foarte benefic. Se iau 2-3 frunze si se taie de-a lungul, astfel incat sa permita scurgerea a cat mai mult suc. Aceasta seva se foloseste local, de cateva ori pe zi. Efectele se simt inca de la prima utilizare.

Related

Sanatate 5123666358903365395

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item