Chiftelute de post cu cartofi
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/chiftelute-de-post-cu-cartofi.html
Chiftelute de post cu cartofi pentru pranzuri sau cine delicioase!
Timp de preparare: mediu.Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 3 cartofi
- 1 telina
- 2 morcovi
- ½ varza alba
- 1 ceapa
- 2 linguri cu faina
- patrunjel
- marar
- nucsoara
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
1. Incinge 1-2 linguri cu ulei intr-o oala si caleste cateva minute cartofii, morcovii, telina taiate in sferturi si varza.
2. Toarna peste ele apa deja clocotita, in care ai pus si un strop de sare. Lasa sa fiarba incet, acoperit. Scurge legumele si lasa-le sa se raceasca.
3. Pune-le intr-un blender si toaca-le mai mare. Adauga ceapa si verdeata tocate marunt si potriveste gustul de sare, piper si nucsoara.
4. Formeaza cu mana chiftele potrivite ca marime, unge-le cu putin ulei si da-le prin faina cernuta. Scutura-le de excesul de faina si prajeste-le intr-o tigaie cu ulei incins.
5.Pune chiftelele de cartofi de post fierbinti pe un servet de hartie care sa absoarba excesul de grasime si serveste-le calde, alaturi de pasta de naut ori de bulgari de linte si naut.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments