Cozonac de post cu mac
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/cozonac-de-post-cu-mac.html
Pentru ca in post se cuvine sa avem si ceva dulce pe
masa, pregateste cozonacul de post cu mac. Pufos, aromat si destul de
usor de preparat.
Timp de preparare: indelungat.
Numar de portii: 10-12.
Complexitate: mediu.
Ingrediente
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 5 linguri cu zahar
- 50 g margarina
- 3 linguri cu ulei
- 400-500 ml lapte de soia
- 1 lingurita rasa cu sare
- esenta de vanilie
- miere
- 150 g mac
- 4 linguri cu zahar
- 1 pliculet cu zahar Bourbon
- lapte de soia
1. Pentru umplutura, rasneste macul si pune-l intr-o craticioara cu fund mai gros. Pune zaharul si amesteca apoi toarna usor lapte cat sa acoperi amestecul. Pune pe foc 10-15 minute, pana capata consistenta, si lasa sa se raceasca.
2. Pentru aluat, prepara maiaua din drojdia frecata cu o lingurita cu zahar si doua linguri cu lapte de soia incalzit. Lasa sa creasca 10 minute.
3. Amesteca apoi toate ingredientele intr-un castron, adauga maiaua si framanta 10-15 minute. Lasa sa creasca 60 de minute.
4. Daca ai tavi de copt mai mici, imparte aluatul in doua si intinde-le cu palmele pe masa unsa cu putina grasime.
5.
Pune deasupra umplutura de mac, intinde-o cu grija si rasuceste. Pune
cozonaceii formati in formele unse cu ulei si lasa-i o ora la crescut.
6.
Da cozonacii de post cu mac la cuptorul preincalzit si coace-i pana
trec testul scobitorii. Cand sunt aproape gata, unge-i deasupra cu miere
diluata si mai lasa-i cateva minute in cuptor.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments