Piept de pui cu ciuperci si smantana
https://romania-hp.blogspot.com/2013/11/piept-de-pui-cu-ciuperci-si-smantana.html
Ingrediente
doua piepturi de pui
o cutie ciuperci fierte si feliate
doua cepe uscate
150 ml vin
3 linguri unt
sare
piper
usturoi (fie pudra fie proaspat)
350 ml smantana
optional - o lingura amidon+40 ml lapte
Mod de preparare
Speli si toci cubulete pieptul de pui. Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de ulei. Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa, asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ).
Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul ramas la topit.
Adaugati ceapa taiata juliene si ciupercile scurse bine. Caliti timp de 5 minute amestecand. Adaugati vinul, dati focul la mic si lasati pana se evapora complet. Adaugati pieptul de pui, smantana, usturoi dupa gust, sare si amestecati.
Lasati sa dea doua clocote.
Daca doriti un sos si mai grosut diluati o lingura de amidon in 40 ml lapte rece si adaugati in vas, pe foc. Lasati sa se ingroase si opriti focul. Adaugati patrunjel verde, tocat.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments