Top 10 filme cu Johnny Depp


Johnny Depp este in mod indiscutabil unul dintre cei mai talentati actori ai zilelor noastre. El reuseste sa ofere fiecarui personaj unicitate si are roluri atat de variate, incat este greu de realizat un top al celor mai bune productii in care a jucat. Iata, totusi, un top 10 al filmelor cu Johnny Depp care s-au bucurat de o foarte mare popularitate.

10. Sleepy Hollow 

Plin de efecte speciale bizare si excentrice, Sleepy Hollow (1999), regizat de Tim Burton, este unul dintre cele mai interesante filme horror realizate vreodata. Ichabod Crane (Johnny Depp) este un detectiv trimis sa investigheze crimele prin decapitare din Sleepy Hollow, atribuite Calaretului fara Cap, un personaj invaluit de mister. Crane este un om al stiintei, care cauta o explicatie logica pentru orice. Insa in oraselul Sleepy Hollow, povestea intunecata a Calaretului ii pune la incercare spiritul rational. Filmul este magic din punct de vedere vizual, ceea ce nu e de mirare avand in vedere ca este o productie Tim Burton.
9. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (Sweeney Todd: barbierul diabolic din Fleet Street)

Musicalul poate ca nu este tocmai cel mai popular gen de productie - pentru unii, scenele teatrale de dans si cantat sunt mai greu de acceptat. Tot cu Tim Burton ca regizor, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) nu este nimic din ceea ce ti-ai putea imagina despre un musical. Este o poveste sangeroasa, tragica si comica in acelasi timp, a unui barbier londonez care, scapat din inchisoare, cauta sa se razbune pe un magistrat care i-a destramat familia. Alaturi de doamna Lovett (Helena Bonham Carter), care inchiriase parterul fostei lui case, amenajeaza o frizerie in care isi omoara clientii. Aspectele macabre abordate in film sunt contrabalansate de umor (tot negru, desigur), iar scenele de musical dezvaluie caracterul personajului, fiind mai discrete si mai intunecate decat in alte productii de acest gen, motiv pentru care se integreaza foarte bine in atmosfera filmului. Sweeney Todd este cu siguranta un film pe care nu trebuie sa il ratezi daca esti amatoare de umor negru.


8. Don Juan DeMarco 

Don Juan DeMarco (1995) este un film despre boli mentale: Johnny Depp joaca rolul unui personaj care este convins ca este Don Juan, cel mai cunoscut amant din lume. Actorul este ideal pentru acest rol, pentru ca talentul ii permite sa patrunda in profunzimea intunecata a omului si sa o imbine intr-o oarecare masura cu comedia. Personajul pune atata pasiune in discursul sau, incat ii determina si pe altii sa il creada ca este Don Juan. In cele 10 zile in care DeMarco trebuie sa il convinga pe psihiatrul sau (Marlon Brando) ca nu este nebun, el insista asupra fanteziilor sale si isi povesteste viata de cuceritor. Johnny Depp este unul dintre putinii actori cu o asemenea deschidere fata de fantasme, ceea ce il face sa fie convingator si hipnotic chiar si in cele mai suprarealiste scenarii.



7. Secret Window (Fereastra secreta)


Secret Window (2004) este un thriller psihologic, in care Depp reuseste din nou sa dea o doza de excentricitate unui personaj liniar.
Mort Rainey (Depp) este scriitor, autor al unor bestselleruri cu povesti criminale. Inselat de sotie si divortat, Rainey traieste retras intr-o cabana mica si neingrijita si pare sa sufere de ceea ce se numeste "blocajul scriitorului".
Intr-o zi, apare la usa lui John Shooter (John Turturro), un scriitor care il acuza pe Rainey ca i-a furat povestea si lasa in urma un manuscris identic cu unul scris chiar de el cu ani in urma. Shooter este un om periculos, care incepe sa il urmareasca pe Rainey si sa il ameninte cu moartea. Daca esti amatoare de thrillere, Secret Window este un film pe care trebuie sa il vezi.
6. Fear and Loathing in Las Vegas (Spaima si scarba in Las Vegas)

Cand a jucat in Fear and Loathing in Las Vegas (1998), Johnny Depp deja era acomodat cu personajele iesite din comun. Filmul este bazat pe cartea cu acelasi nume, in care scriitorul Hunter Thompson isi povesteste calatoria din tinerete in Vegas, unde, trimis pentru un reportaj, se adanceste intr-o lume a stupefiantelor si alcoolului.

Personajul din film se numeste Raoul Duke (Depp) si, insotit de avocatul sau, Dr. Gonzo (Benicio Del Toro), ne dezvaluie o latura suprarealista si intunecata a Americii. Fear and Loathing in Las Vegas este un film centrat pe consumul de droguri si de alcool, iar umorul este strict circumscris acestei sfere.


5. Seria Pirates of the Caribbean (Piratii din Caraibe)

Nu puteam sa facem un top al filmelor lui Johnny Depp fara sa includem seria Pirates of the Caribbean. Aceste filme sunt inca o dovada a talentului si adaptabilitatii lui Depp si, bineinteles, a atractiei lui catre personaje excentrice. Produse de Disney, cele 4 filme din serie ilustreaza aventurile capitanului Jack Sparrow (Johnny Depp) intr-o lume a piratilor (cu personaje deja cunoscute ca Barbossa, Davy Jones sau Blackbeard). Actiunea devine repetitiva intr-o oarecare masura, insa daca esti amatoare de filme de aventura si esti fana inraita Johnny Depp, o sa iti faca placere sa urmaresti seria Pirates of the Caribbean. Criticii sunt de acord ca daca nu ar fi fost el in rolul lui Sparrow, comic, nebun, mereu cu o replica in maneca, seria nu ar fi ajuns atat de departe. Inca o bila alba pentru Depp!


4. Finding Neverland (In cautarea taramului de nicaieri)

Mai tii minte povestea "Peter Pan", despre un baiat care nu vrea sa devina adult?
Finding Neverland (2004) povesteste cum autorul ei, Sir J.M. Barrie (Johnny Depp), a venit cu ideea acestei povesti dupa ce s-a imprietenit cu familia Davies, formata din vaduva Sylvia (Kate Winslet) si fiii ei, Peter, George, Jack si Michael. Relatia cu familia Davies devine tot mai stransa: Barrie o idealizeaza pe Sylvia (desi nu intr-un mod romantic) si ii iubeste pe baietii ei, dar nu ca un tata, ci ca un frate. Pe masura ce ideea de "Peter Pan" prinde contur, Barrie trece peste obstacole cu o atitudine inocenta si visatoare si reuseste, cu mari greutati, sa puna in scena piesa, o adevarata metafora pentru viata lui.
El este barbatul care nu vrea sa renunte la inocenta, entuziasmul si spiritul jucaus de copil. Finding Neverland este un film sensibil, trist si optimist in acelasi timp, care arata cat de important este copilul din fiecare.

3. What`s Eating Gilbert Grape (Necazurile lui Gilbert Grape)

Unul dintre filmele de inceput ale lui Johnny Depp, What`s Eating Gilbert Grape (1994) este un film despre greutatile din viata unui baiat dintr-un oras de provincie. Gilbert Grape (Johnny Depp) nu are o viata pe roze: mama lui este obeza si imobilizata, iar fratele sau mai mic, Arnie (Leonardo DiCaprio), are un handicap mental. Filmul urmareste cum Gilbert reuseste sa faca fata situatiilor neplacute din viata lui, cu atitudine puternica si o fire calda si linistita. What`s Eating Gilbert Grape ilustreaza viata de zi cu zi a personajelor dintr-un orasel mic, de care ajungi sa te atasezi si in care te regasesti, intr-o combinatie inedita si echilibrata intre comedie, romantism si melodrama.


2. Edward Scissorhands (Edward Maini-de-foarfece)

Deja parteneriatul dintre Johnny Depp si Tim Burton este unul consacrat: rolurile regizorului se potrivesc ca o manusa excentricului si talentatului actor.
Filmul Edward Scissorhads (1990) descrie o lume complet artificiala, satirica, in care un castel gotic troneaza in centrul unei suburbii stereotipice, cum vezi in sitcomuri. Edward este un experiment al unui geniu nebun, care moare inainte de a-si termina creatia si il lasa pe acesta cu foarfeci in loc de maini. Luat in grija de o familie din suburbia respectiva, Edward devine principala tinta a curiozitatii nesatule a vecinilor si dezvolta relatiile cu ceilalti intr-o maniera caricaturala, care pune in lumina micimea personajelor.
Cu atmosfera inconfundabila a productiilor Burton si talentul indiscutabil al lui Depp, Edward Scissorhands este un film cu care trebuie neaparat sa iti completezi cultura cinematografica.
 1. Ed Wood

Ed Wood (1994) este un omagiu pe care regizorul vizionar Tim Burton il aduce unui alt regizor vizionar de la Hollywood, care insa nu s-a bucurat de un succes rasunator: Ed Wood. Filmul il urmareste pe Wood (Johnny Depp) care aspira catre excelenta in cinematografie in vreme ce filmeaza film prost dupa film prost si se inconjoara cu personaje care mai de care mai indoielnice. Povestea se centreaza asupra prieteniei sale cu deja batranul Bela Lugosi (Martin Landau), pe care incearca sa il ajute sa revina in lumina reflectoarelor. Burton pune accentul pe pasiunea lui Wood fata de lumea filmelor, care ii da puterea de a persevera necontenit in ciuda ridicolului si a esecurilor. Ed Wood este un film unic, care imbina tragicul si comicul si reprezinta un tribut adus iubirii fata de filme, bune si proste deopotriva.

Un top 10 al filmelor cu Johnny Depp cu siguranta nu este suficient pentru un admirator inrait al actorului. Fiecare film in care acesta a jucat poarta amprenta unica a actorului, care isi intra perfect in rol, dar, in acelasi timp, da personajului un aer specific, excentric si hipnotizant.

Related

Vedete 6863080845396126836

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item