Neymar, cel mai scump jucator din istorie? Cat ar fi costat de fapt transferul

*Ronaldo şi Bale nu sunt cei mai scumpi jucători de fotbal din lume. Ultimele informaţii indică faptul că Barcelona a plătit pentru transferul lui Neymar peste 100 de milioane de euro, o mare parte din această sumă reprezentând bani negri.

Sandro Rosell rămâne unul dintre cele mai controversate personaje din fotbalul mondial. Ultima suspiciune care planează asupra numărului unu de pe Camp Nou se referă la suma reală plătită pentru transferul lui Neymar. Plecând de la declaraţiile unui membru al board-ului catalanilor, Jordi Cases, care l-a acuzat pe Rosell de faptul că a gestionat fraudulos fondurile clubului, ziarul "El Mundo" a publicat în ediţia de astăzi o serie de detalii care au legătură cu transferul lui Neymar.

Concret, pentru a-l convinge pe starul brazilian să semneze cu formaţia de pe Camp Nou, Rosell i-ar fi plătit tatălui lui Neymar (care îi este şi agent) mai mult de 40 de milioane de euro. În total, incluzând taxele, transferul fotbalistului în Catalunya ar fi ajuns la o sumă de peste 100 de milioane de euro, mai mult decât i-a costat pe rivalii de pe Bernabeu transferul lui Ronaldo.

În sprijinul acestei variante, jurnaliştii sursei citate aduc în discuţie atitudinea avută întotdeauna de preşedintele Barcelonei, care s-a ascuns în spatele unor clauze de confidenţialitate când a fost întrebat despre suma transferului, dar şi declaraţiile date de Florentino Perez, omologul de la Real Madrid.

" Dacă am fi putut semna cu Neymar într-un climat care nu ar fi dat peste cap sistemul economic al clubului, am fi făcut-o. Dar, după calculele noastre, ar fi trebuit să plătim undeva la 150 de milioane de euro pentru a avea şanse. ", a surprins, în mai, Florentino Perez.

A devenit preşedinte în 2010

Dacă în anii 1990, Rosell a ocupat postul de director de marketing al companiei Nike, ascensiunea sa a început în 2003, când a fost unul dintre principalii oameni din spatele lui Joan Laporta. Când Laporta a fost ales preşedintele clubului catalan, Rosell a primit imediat funcţia de vicepreşedinte.
Dar a demisionat doi ani mai târziu, aducând în discuţie faptul că Laporta şi-a încălcat promisiunile din campania electorală. A fost însă doar o manevră. Timp de trei ani, Rosell şi-a criticat dur fostul prieten. Iar în 2008 şi-a anunţat candidatura la preşedinţia clubului. Pe care a obţinut-o în mai 2010.

Related

Sport 4486391691589497857

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item