Ciorba de burta
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/ciorba-de-burta.html
Chiar daca dureaza un pic mai mult sa o pregatesti,
incearca reteta de ciorba de burta dreasa cu smantana, dar cu putine
calorii.
Timp de preparare: indelungat.
Numar de portii: 4.
Complexitate: mediu.
Calorii: 180.
Ingrediente
- 1 kg burta de vita
- 1 os de vita
- 4 litri apa
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 telina
- 6 catei de usturoi
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri
- 3 linguri cu malai
- 100 ml otet
- piper
- sare
Mod de preparare
1. Freaca bine burta cu malai si sare mare. Spal-o in mai multe ape, dupa care pune-o la fiert in apa cu sare impreuna cu osul.
2. Dupa aproximativ o ora, scoate osul si bucata de burta si curat-o cu dosul cutitului.
3. Tai-o apoi fasii subtii si las-o din nou sa fiarba impreuna cu ceapa, telina si morcovii intregi. Dupa ce a fiert bine burta, scoate legumele.
4. Separat, bate galbenusurile cu otetul si smantana. Cu sosul obtinut drege ciorba de burta si adauga mujdei de usturoi dupa gust.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments