Cum scapi de acneea de pe corp!

Acneea poate aparea atat pe fata, cat si pe maini, decolteu, sani sau spate. Indiferent de locul in care apare, acneea poate fi tratata cu cateva trucuri “din batrani”. Sa vedem cum scapi de acneea de pe corp!

Acneea pe corp apare din aceleasi cauze: porii sunt astupati de sebum si piele moarta, locul se inflameaza si apar cosurile. Totodata, transpiratia favorizeaza aparitia acneei, asadar este posibil sa prezinti acnee mai ales  in sezonul rece, cand pielea nu poate respira (in sezonul cald, sub actiunea soarelui, cosurile tind sa se usuce).

Ca si atunci cand vrei sa scapi de acneea de pe fata, va trebui sa ai o mai mare grija la igiena si sa pui in aplicare cateva sfaturi. Foloseste in primul rand un gel de dus pentru piele sensibila, care sa previna iritarea pielii si producerea sebumului in exces. Va trebui sa iti cureti zona de doua 2 ori pe zi (asta inseamna 2 dusuri zilnice pentru a elimina rapid sebumul din zona respectiva).

Incearca sa nu te stergi cu un prosop prin frecare, ci prin tamponare, mai ales in zonele in care ai multe cosuri. In acest fel scazi riscul infectarii mai multor zone. Schimba prosopul in fiecare zi sau foloseste servetele de hartie pentru a sterge zona cu probleme.

Tratamentele acneice dau de cele mai multe ori rezultatele dorite. Cumpara-ti un gel de curatare sau lotiune tonica special creata pentru tenul acneic si foloseste-o dupa fiecare dus. Daca intr-o luna situatia nu se schimba, este bine sa apelezi la ajutorul unui medic dermatolog, care iti poate prescrie un tratament mult mai agresiv.

Asa cum am spus mai sus, razele soarelui au tendinta sa usuce cosurile. Insa nu pleca niciodata din casa fara sa iti aplici o crema cu factor de protectie solara. Indiferent ca te duci la plaja sau nu, daca zona acoperita de acnee este expusa la soare, lotiunea protectoare este absolut necesara.

La fel de important este sa nu folosesti pe zona cu probleme lotiuni sau creme care sa contina in compozitie alcool sau alte substante care ti-ar putea irita pielea. Pe cat posibil, incearca sa te axezi pe produsele pe baza de plante, care sa-ti calmeze roseata pielii.

Un alt pas de care ar trebui sa tii cont este exfolierea. O data pe saptamana ai voie sa iti aplici un scrub, care sa te scape de celulele moarte de la nivelul pielii, insa ai grija sa nu exagerezi. Freaca pielea usor cu scrubul si incearca sa iti prepari singura scrubul acasa (malai, iaurt, miere, ulei de rozmarin). Totusi, specialistii ne avertizeaza ca un scrub prea intens sau repetat prea des poate amplifica problema acneei, asa ca rezuma-te la o sedinta de scrub pe saptamana.

Related

Lifestyle 6539819381288804624

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item