Înfrangere dureroasa pentru Lucian Bute. ”Vreau revansa! Stiu ca îl pot învinge pe Jean Pascal!”

Pugilistul român Lucian Bute a pierdut la puncte meciul cu Jean Pascal.

După un meci în care ”Mister KO” a încercat - cu destul de mult succes - să își țină adversarul la distanță timp de nouă runde, iar în ultimul sfert al meciului și-a dominat clar adversarul, Lucian Bute a suferit al doilea eșec din carieră, în urma deciziei arbitrilor.

Scorul (116-112, 117-111, 117-112) a fost mult prea favorabil lui Pascal, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în ring. Cei peste 20.000 de fani canadieni prezenți în arena Bell Center din Montreal i-au scandat de numeroase ori numele gălățeanului în timpul meciului, iar decizia arbitrilor nu a fost primită cu entuziasm.

Românul a controlat aproape toate rundele, însă Pascal a avut multe combinații de succes în ultimele secunde ale reprizelor. Bute nu a reușit să arunce vreun pumn memorabil în prima parte a meciului, lipsa de încredere a românului cântărind mult în economia meciului.

Gălățeanul în vârstă de 33 de ani a evoluat mult mai bine în finalul luptei și mai ales în ultima rundă, când a dat tot ce avea mai bun, însă Pascal a rezistat și a obținut victoria.

Este al doilea eșec pentru Bute, care a spus, după meci, că nu se gândește la retragere, dorind o revanșă cu Pascal. De cealaltă parte, adversarul său a dat din colț în colț când a fost întrebat despre o posibilă luptă la titlul mondial, cu deținătorul centurii, compatriotul său, Adonis Stevenson.

”Am muncit mult pentru asta. L-am urmărit pe Bute de câțiva ani ca să demonstrez că sunt cel mai bun din oraș. Azi am demonstrat asta”, a spus Jean Pascal în ring, după meci.

”Știam că o să câștig meciul, de aceea am încasat atât de mult în ultima rundă. Am vrut să îi întind o capcană și să îl fac și eu KO”, a mai spus canadianul de origine haitiană. Fanii din Bell Center au huiduit aceste vorbe ale lui Pascal.

”Sunt dezamăgit. M-am pregătit bine, am muncit mult. Lucrurile nu au mers cum mi-am dorit. Cred că Lucian Bute cel adevărat a fost în runda a 12-a. Mi-au cerut din colț să dau drumul la pumni, însă ceva nu a mers cum a trebuit azi”, a precizat Lucian Bute.

”Bineînțeles că vreau revanșa. Știu că sunt capabil să îl bat pe Pascal. Știu că loviturile mele sunt foarte puternice și își pot atinge și ținta”, a concluzionat românul.

Rămâne de văzut ce va urma pentru Lucian Bute, care a părut să se scuture, în finalul meciului cu Pascal, de crisparea care i-a zdruncinat cariera după eșecul prin KO suferit în fața britanicului Carl Froch. Va avea ”Mister KO” forța să revină din nou la forma de altădată și după această înfrângere?

MECIUL BUTE - PASCAL, RUNDĂ CU RUNDĂ

Runda 1

Ambii pugiliști au stat la cutie. Nici Bute, nici Pascal nu au trimis niciun pumn demn de ținut minte. Publicul îi scandează numele românului.

Runda 2

Lucian a început perfect runda, însă o explozie a adversarului său în ultimul minut l-a trimis în corzi. Amintirile din meciul cu Froch au părut să pună stăpânire puțin pe Bute, care a încasat mai multe lovituri puternice.

Runda 3

Bute își continuă tactica de așteptare, însă pare să crească treptat agresivitatea. Și în aceste trei minute, Pascal a fost pugilistul mai activ.

Runda 4

Bute a controlat clar runda până pe final, când, ca la un semn, Pascal a dat drumul unei combinații care l-a trimis în corzi pe româm. Lucian și-a lăsat sfidător garda jos, invitându-l pe haitian, însă acesta nu și-a continuat atacul.

Runda 5

Scenariul s-a repetat și în această repriză. Bute domină tactic ostilitățile, pedepsindu-l pe Pascal cu mai multe contre, însă oponentul său s-a aruncat asupra românului în ultimele 30 de secunde. Bute nu pare foarte deranjat de șarjele lui Pascal. Românul pare să aibă o strategie făcută pentru 12 runde.

Runda 6

Pascal rămâne sportivul mai activ. Bute își conservă energia. Nu riscă nimic. Când Pascal se apropie de român, lucrurile se complică, însă până acum, lupta s-a dat, în mare parte, de la distanță - lucru care îl avantajează pe Bute. După o jumătate din meci, Pascal are un foarte mic avantaj față de Bute.

Runda 7

Încă trei minute foarte echilibrate. Românul nu a aruncat pumnii cu prea multă convingere, în timp ce Pascal a părut să își tragă sufletul.

Runda 8

Bute a ajuns la podea, însă arbitrul de ring a declarat că românul a alunecat, după ce a primit un pumn în ceafă, iar Pascal nu va beneficia de un knock-down. Pometele stâng al românului începe să arate urmele loviturile haitianului.

Runda 9

Echilibru. Niciunul dintre cei doi pugiliști nu și-a pus serios adversarul în pericol. Pascal Pare a părut mai proaspăt, în timp ce Bute a avut un moment bun, când l-a lovit de câteva ori pe haitian într-unul din colțurile ringului.

Runda 10

Cea mai bună rundă a lui Bute. Românul a atacat, cu toate că îi curgea sânge abundent dintr-o tăietură între sprâncene, iar runda îi aparține.

Runda 11

Încă o rundă excelentă pentru român. Bute a arătat mai multe în ultimele șase minute decât în tot meciul. Pascal nu a găsit răspuns la ofensiva românului.

Runda 12

Rundă dominată clar de Bute. Mult mai proaspăt a fost românul, în timp ce Pascal a încasat enorm, având doar o mică tresărire de orgoliu. Învingătorul va fi decis de arbitri.

Related

Sport 5527346967640439627

Trimiteți un comentariuDefault Comments

emo-but-icon

Follow Us

Romania Hp

Hot in week

Comments

Like Us


Stiri de ultima ora

Side Ads



Stiri Pentru Tine

Lista mea de bloguri

Contact Us

Nume

E-mail *

Mesaj *

item