Pateu de ciuperci
https://romania-hp.blogspot.com/2014/01/pateu-de-ciuperci.html
Rafinat si usor de pregatit, pateul de ciuperci este potrivit pentru orice masa.
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 4.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 600 g ciuperci
- 100 g unt
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 2 lamai
- ¼ lingurita cu nucsoara
- 150 g branza ricotta
- 100 g mascarpone
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Incinge untul intr-o tigaie adanca si caleste impreuna ciupercile, ceapa si usturoiul tocate marunt timp de 10-12 minute.
2. Toarna apoi zeama de lamaie, amesteca si pune totul intr-o strecuratoare.
3. Pune jumatate din amestecul de ciuperci intr-un blender impreuna cu un praf de piper si nucsoara si amesteca pana se omogenizeaza.
4. Adauga ricotta, mascarpone si restul de ciuperci, un praf de sare. Amesteca. Pune pateul de ciuperci intr-un borcan care se inchide etans si toarna deasupra un strat subtire de unt topit. Da la rece.
5. Serveste pe felii de paine de casa.
Trimiteți un comentariuDefault CommentsFacebook Comments